03 / 10 / 2024

kira artışları 2014

kira artışları 2014

Nisan 2014 dönemine ait enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan Yİ - ÜFE verilerine göre kira artışı için yüzde 12,98 oranı kullanılacak. İşte ÜFE oranları...

İstanbul Planlama Ajansı barınma krizini masaya yatırdı: Kira artışları kontrol altına alınmalı!

İstanbul Planlama Ajansı’nın gerçekleştirdiği etkinlikte İstanbul’da afet hazırlığı ve barınma krizi masaya yatırıldı.  Söz konusu etkinlikte kira artışlarının kontrol altına alınması talep edildi.

Markalardan kiralar için 'acil' mevzuat değişikliği çağrısı! Kira artışları mercek altında!

Markalar yüzde 500’e varan fahiş kira artış talepleri ve AVM’lerde şeffaf olmayan genel giderlerle ilgili sorunları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarına acil çözüm bulunması gerektiğini aksi halde barınma krizinin ortaya çıkacağını vurguladı. 

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları son dönemde, perakende sektörünün en büyük sorunu haline gelirken, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada yüksek kira artışlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını söyledi.

Kira artışları son bir ayda konut fiyatlarındaki artışa yetişti! Kiraların 1 yıl daha artması bekleniyor!

Konut fiyatları geçmişe göre yavaşlasa da  artış hızı devam ediyor. Son 1 aydaki artış yüzde 3,6 olurken, Akademisyen Dr. M. Murat Kubilay, kira artışlarının konut fiyatına yetişme sürecinin yeni başladığını açıkladı. 

Kira artışlarının tavan yaptığı İzmir’de taşınmanın maliyeti 100 bin TL’yi buluyor!

Yaptığı açıklamada İzmir’de taşınmanın maliyetinin en az 100 bin TL olduğunu belirten Gayrimenkul Danışmanı Deniz Kezer, bu şartlarda evlerinden taşınamayan kiracıların yüzde 100-120’lere varan kira artışlarını kabul etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

İzmir'de aile hekimleri, sürekli olarak artış gösteren kira bedelleri sebebiyle zorlanıyor. İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira artışlarının yüzde 600’e ulaştığını söyledi.

BMD Başkanı Sinan Öncel: Fahiş kira artışları, yatırımcılar için büyük bir yük haline geliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, fahiş kira artışlarının yatırımcılar için büyük bir yük haline geldiğini söyledi.

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

e-Kira kontratı uygulamasıyla e-Devlet'ten kira bedellerinin izlenip, aşırı artışların tespit edebileceği ve fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi planlanıyor. 

Perakendecilerden kira artışına sınırlandırma talebi geldi!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan kira artışları ile ilgili "Kira artış oranlarının senelik enflasyon oranlarına endekslenerek belirli bir üst sınırla sınırlandırılmasını, böylece perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmalarını talep ediyoruz" dedi.

Türkiye'deki kira artışları OECD ülkeleri arasında açık ara lider oldu!

Son senelerde konut fiyatlarında ve kiralardaki yükselişin OECD rakamlarına da yansıdı. Türkiye, kira artışında açık ara lider konuma geldi. İşte ayrıntılar...

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi? 

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmz'da kaldırılırken; yeni dönemde, kira bedellerinin ne olacağı merak konusu oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

kira artışları 2014 Haberi

kira artışları 2014

Kira artış oranları Nisan 2014!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Yİ-ÜFE verileri kapsamında kira artış oranları da yer alıyor. Bilindiği üzere Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre, kira bedelinde yapılacak artışlar ÜFE oranlarından yüksek olamıyor.


Kanun kapsamında hangi ÜFE oranlarının dikkate alınacağı hususunda bir netlik bulunmamasına karşın, TÜİK'ten konu ile ilgili olarak bir açıklama yapılmıştı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Kullanıcıları Rehberi'nde TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, kira artış hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişiminin esas alınması gerekiyor.


Buna göre 2014 Nisan ayı ÜFE kira artış hesaplamalarında, yüzde 12,98 oranı kullanılacak. Nisan 2014 kira artış oranları ile ilgili bülten aşağıda yer alıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2014


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,09 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi...