13 / 05 / 2024

kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır

kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır

Kiracıya yapılacak yıllık zam, ev sahibinin veya kiracının isteği doğrultusunda değil, Kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılıyor. Peki, Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

İki ildeki 15 adet iş yeri kiraya veriliyor! 1.000 TL'den başlayan aylık kira bedelleriyle...

Sakarya Adapazarı'nda ve Denizli Acıpayam'da yer alan toplam 15 adet iş yeri aylık 1.000 TL'den başlayan bedellerle kiraya veriliyor. İşte o kiralamalar ile ilgili merak edilenler...

Gram altın 1.000 TL'ye dayandı!

Yurt içinde döviz kurlarındaki artış baş döndürürken altın fiyatları da yüzde 10'dan fazla yükseldi. Dün 900 TL'yi geçen gram altın bugün 996 TL ile 1.000 TL arasında seyrediyor. 

İhtiyacı olana 1.000 TL! Başvuru yapan parasını alıyor!

Koronavirüs salgını sürecinde yapılan desteklerden en önemlilerinden biri de ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal yardımlar oldu. İlk iki fazda 4,4 milyon haneye 1.000'er TL yardım yapılmasının ardından üçüncü faz ödemeler için başvurular alınmaya başlandı.

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1.000 lira gelir kaybı desteğine 1.3 milyonu aşkın başvuru!

3 ay boyunca aylık 1.000 lira gelir kaybı desteğine 1.3 milyonu aşkın, 500-750 lira kira desteğine ise 754 bin başvuru geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ödemelerin kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

Servet GYO'nun AVM'lerinde aylık kira bedeli 1.1 milyon TL'yi aşacak!

Servet GYO'nun AVM'lerdeki kira gelirleri, yenileme çalışmaları, yeni kiralamalar ve artan ziyaretçi sayıları sayesinde 2017 yılına oranla yüzde 60 artarak toplamda yaklaşık 10 milyon TL olarak gerçekleşeceği, yıl sonundaki aylık kira gelirimizin ise 1 milyon 100 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Bekir Pakdemirli: 95 lisanslı depoya 16,4 milyon TL kira bedeli ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında, 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon TL'nin kira bedeli olarak ödeneceği açıklandı.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Etlik Şehir Hastanesi'nin yatırım bedeli 1 milyar 883 milyon 800 bin TL!

Etlik Şehir Hastanesi'nin yatırım bedeli 1 milyar 883 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. KÖİ modeliyle yapılan hastane için yıllık 235 milyon TL kira ödenecek ve bu kira 25 yıl boyunca ödenecek...

Gaziantep'te iş yerini kapatan esnafa 1.000 lira destek!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yerlerini kapatan esnafa 1.000 lira destek veriyor.

Kamu konutları kira bedeli hesaplama!

2020 yılında uygulanacak lojmanlarda oturan kiracılara uygulanacak kira metrekare bedelleri açıklandı. İşte kamu konutları kira bedeli hesaplama...

Kapıcı konutunun rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kapıcı konutunun kıdem tazminatına dahil edilecek rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?' sorusunu yanıtladı

kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır Haberi

kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır

Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

Ev sahipleri, yıllık kira sözleşmesi yenilenen kiracısına belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak bu zam, ev sahibinin veya kiracının isteği doğrultusunda değil, Kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılıyor.


Borçlar Kanunu Madde 344

"Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."


Yukarıda yer alan madde gereğince, kira artış hesabında üretici fiyat endeksi oranları baz alınıyor. Söz konusu enflasyon oranları her ay...