03 / 05 / 2024

Kira beyan sistemi hatası

Kira beyan sistemi hatası

Bugün 2014 yılı gelirleri ile ilgili olarak verilecek beyannameler için son gün. Kira gelirlerini beyan edecek olan mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sağladığı kolaylıktan faydalanarak hazır beyan sisteminden vergi matrahlarını vermeye çalışıyor.

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

Konutu kirada olanlar dikkat! Bunları unutmayın!

Ordu SMM Odası Başkanı Bahadır Baş, bugün Dünya Gazetesi'nde gelir vergisi beyannamelerine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Bahadır Baş'ın 'Mali müşavirler ile görüşmeden Hazır Beyan Sistemi’nden beyannamelerinizi vermeyin' başlıklı yazısı...

Gayrimenkulü kirada olanlar bunlara dikkat!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak, bugünkü köşesinde kira geliri vergisini kolaylaştırmayı ve kolay ödeme seçeneklerini kaleme aldı. İşte Rahim Ak'ın '12 soruda Hazır Beyan Sistemi' başlıklı yazısı... 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

10 soruda kira beyanı!

Kira geliri olan 1 milyon 982 bin 524 vatandaş bugünden başlayarak 25 Mart’a kadar beyanname verecek. İşte 10 soruda kira beyanı...

Hazır Beyan Sistemi'yle kira gelirleri beyan edilebiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla mücadelede almamız gereken mesafeler var. Nihai amacımız enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmek. Mali disiplin en önemli çıpamız olmaya devam edecek" diye açıklama yaptı. 

22 soruda kira beyanı!

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme süreci 26 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte hangi noktalara dikkat edilmeli?

Yatırımcılar altına dayalı kira sertifikasını seçti!

Hazine Müsteşarlığı tarafından geliştirilen "faize dayalı altın sertifikası" ve "kira getirisi sağlayan altına dayalı kira sertifikası" sistemi ile yastık altındaki altınlar değer kazandı. 

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Kira beyan sistemi hatası Haberi

Kira beyan sistemi hatası

Bugün 2014 yılı gelirleri ile ilgili olarak verilecek beyannameler için son gün. Özellikle kira gelirlerini beyan edecek olan mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sağladığı kolaylıktan faydalanarak hazır beyan sisteminden vergi matrahlarını vermeye çalışıyor.


Sisteme fazla yüklenmeden mi yoksa hatalı bilgi girmekten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama birçok okurum sistemde hatalar bulunduğu, beyanlarına uygun rakamlardan beyannameleri onaylayamadıklarını ifade ediyor. Mesela bir okurum iki daireden elde ettiği kira gelirini beyan ederken haksız yere vergi ödemesi çıktığını belirtiyor. Okurumun bilgilerinden hareketle beyanın nasıl olması gerektiğini açıklamaya çalışalım.


Soru: “Merhaba Yusuf Bey; Gelir İdaresi Başkanlığı’nca kira gelirleri için hazırlanan e-beyannamede gerçek usul yöntemi seçildiğinde indirilecek gider hesaplaması sadece bir daireden elde edilen kira geliri için dikkate alınıyor. Birden fazla konuttan geliri olanların beyanında giderlerin toplam gelirlerden düşmesi...