06 / 07 / 2024

kira beyanının zamanında verilmemesi halinde ne olur

kira beyanının zamanında verilmemesi halinde ne olur

Taşınmaz mallarda istisna bedelinden yüksek kira gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyannamesinin zamanında verilmemesi halinde ne olur?

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika! sorularının cevabı...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Aile destek programı ocak ödemeleri ne zaman? Aile Destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor?

Aile destek programından yararlanan vatandaşlar, “Aile destek programı ocak ödemeleri ne zaman? Aile Destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor?” sorduğu sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor? Merakla sorulmaktadır. İşte detaylar!

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya faiz şoku!

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanıyor. Peki, 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilerek duyuruluyor. Peki, 2020 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her sene Çevre ve Şehirçilik Bakanlığınca tespit edilerek duyuruluyor. Peki, 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

kira beyanının zamanında verilmemesi halinde ne olur Haberi

kira beyanının zamanında verilmemesi halinde ne olur

Kira beyannamesinin zamanında verilmemesi halinde ne olur?

Meskenlerde 3.300 TL'den; işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Kira beyannamesi, kira gelir vergisi mükellefleri tarafından veriliyor. 


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır.


Ayrıca beyanname “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” aracılığıyla internet ortamında verilebiliyor.  Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin...