29 / 04 / 2024

kira beyanname zamanı

kira beyanname zamanı

Kira gelir vergisi mükellefleri, 2015 yılında ödeyecekleri kira gelir vergisi için öncelikle beyanname vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte kira beyanname verme süreleri..

Kira beyannamesinin zamanında verilmemesi halinde ne olur?

Taşınmaz mallarda istisna bedelinden yüksek kira gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyannamesinin zamanında verilmemesi halinde ne olur?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya faiz şoku!

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

Kira geliri olanlar dikkat! İşte beyanname şartları!

31 Mart'ta sona erecek olan kira beyanname için yıllık sınır 6 bin 600 lira, işyerinde ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira olarak hesaplanacak. İşte kira geliri için belirlenen beyanname şartları...

Değerli konut vergisi beyanname zamanı 2021!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'nin üzerinde binlerce konut için beyanname dönemi başladı. İşte değerli konut vergisi beyanname zamanı 2021...

Konutta beyanname zamanı!

Yeni yıldan bu yana devreye giren değerli konut vergisi için mükelleflerin elektronik ortamda beyanname verebilmesiyle ilgili düzenleme İnternet Vergi Dairesi’nde yapıldı. Beyanname sonrası ödeme devreye alınacak. Ancak bazı mükellefler vergi ödemeyecek. İşte tüm merak edilenler...

Kira beyanname dönemi bitiyor! Son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri belli şartlarda vergilendiriliyor. 26 Mart'ta sona erecek olan kira beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira beyanname sisteminin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanlığı , mükelleflere Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde defter kayıtlarını özel şifre ile tutabilmelerine imkan getirecek yeni bir uygulama başlatıyor...

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Kira beyanname sisteminde yeni dönem başladı!

Bugünden itibaren vergi beyannamesi internet ortamından verilebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı ''Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'' ile vergi dairesine gidilmeden internetin olduğu her yerde, beyanname verilebilecek.

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

kira beyanname zamanı Haberi

kira beyanname zamanı

Kira beyanname verme süreleri!

Kira gelir vergisi mükellefleri, 2015 yılında ödeyecekleri kira gelir vergisi için öncelikle beyanname vermek ile yükümlü oluyor. Beyannameler 1 - 25 Mart tarihlerinde veriliyor.


Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır.


Takvim yılı içinde ülkeyi terk edenler, yurt dışına çıkma tarihinden önceki 15 gün içinde beyanname vermek zorundadırlar. Ölüm halinde ise beyanname ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde mirasçılar tarafından verilir.


Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi...