04 / 05 / 2024

kira geliri ceza

kira geliri ceza

Maliye, kira gelirlerinde vergi kaçağının önüne geçmek için lüks semtlerdeki işyerlerini takibe aldı. Buna göre piyasa değerinin altında gösterilen kiralara ilişkin cezai yaptırım uygulanacak.

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Kira geliri olanlar aman dikkat! Bunu yapmayana ceza yağacak!

Bu yılın Mart ayı ile beraber kira geliri elde eden milyonlarca kişi beyanname verecek. Mart ayının sonuna kadar elde etmiş oldukları geliri Maliye'ye bildirmeyenlerin hem istisna hakkı kaybolacak hem de vergi cezası ortaya çıkacak.

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Kira geliri olanlar dikkat! Ceza yemeyin!

Evi ve iş yeri kirada olanların 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında elde ettikleri gelir için beyanname verme süresi 1 Mart’ta başlamıştı. Kira geliri olanların beyanname vermeleri için son gün yarın. 

İşte kira geliri elde etmenin püf noktaları!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Metin Taş bugünkü yazısında kira geliri elde etmenin püf noktalarını anlattı. İşte o yazı...

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Vakıflar'ın kira geliri 480 milyon lirayı aştı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde, toplam 481 milyon 47 bin 521 lira kira geliri elde edildi" dedi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

kira geliri ceza Haberi

kira geliri ceza

Kira gelirlerinden elde edilen vergiyi artırmak için çalışmalarını hızlandıran Maliye, rotayı lüks semtler ve işyerlerine çevirdi. 


Gelir İdaresi, lüks semtlerdeki konutların yanı sıra işyerlerinin de kira değerlerini rayiç bedeller doğrultusunda yeniden belirleyecek. 


Banka, PTT, tapu ve diğer kanallardan edinilen bilgilerle işyerleri ve yüksek fiyatla oturulan dairelerin beyannameleri güncellenecek. 


Araştırmanın ardından, özellikle lüks semtlerde aylık 10 bin liranın üzerinde olan işyeri kira bilgileri sisteme girilecek. 


Bankanın yanı sıra PTT ve diğer kurumlardan hesap bilgilerini alan idare, ev sahibinin istisna miktarının altında kalmasına yönelik ödemelerini de mercek altına alıyor. 


Bankalardan edinilen bilgiler tapu ve belediyelerin verileri ile karşılaştırılacak, doğru beyanda bulunup bulunulmadığı tespit edilecek. 


Düşük havale veya bir başka hesaba para göndermenin üzerinde çalıştıklarını belirten üst düzey bir yetkili çok sayıda kişinin Maliye'nin tespit etmemesi için para...