30 / 04 / 2024

kira gelirleri e-beyanname

kira gelirleri e-beyanname

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının vergilendirilmesinde öncelikle beyan veriliyor. Peki, internet üzerinden kira geliri için e-beyanname nasıl verilir? İşte yanıtı..

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2022'nin ilk 5 ayında yüzde 200 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri, 2021'in aynı dönemine göre TL kapsamında yüzde 200, Euro bazında yüzde 55 arttı. 

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emsal kira bedeli üzerinden beyanname verilmesini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Emsal kira bedeli üzerinden beyan' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı?

Deniz GYO gayrimenkullerinden 2021'de ne kadar kira geliri elde etti? Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk yarıda yüzde 267 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri geçen senenin ilk 7 aylık dönemine göre EUR bazında yüzde 171, TL bazında yüzde 267 arttı. 

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk yarıda yüzde 302 arttı!

Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirleri 2021'in ilk yarısında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 182 arttı. 2021'de 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binasından meydana gelen portföyün Euro bazında toplam kira geliri, Haziran 2021'de yüzde 302 oranında arttı.

Akfen GYO kira gelirleri Nisan 2021'de yüzde 113 arttı!

Akfen GYO tarafından Nisan 2021 Aylık Yatırımcı Raporu yayınlandı. Buna göre, 2021'in ilk 4 ayında elde edilen kira geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre EUR bazında yüzde 62, Türk Lirası kapsamında ise yüzde 113 arttı. 

Akfen GYO'nun Mart ayı gelirleri yüzde 226 arttı!

Akfen GYO’nun aylık kira gelirleri Mart 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 226 artışla 14.9 milyon TL’ye yükselirken, TL bazında 2021’in Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğindeki gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artışla 33,2 milyon TL oldu. 

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin kira gelirleri düştü!

Pandemide belediye gelirlerinin düştüğünü belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2020'de 266 milyon TL gelir, 226 milyon TL giderimiz oldu, 40 milyon TL bütçe fazlası verdik” dedi.

kira gelirleri e-beyanname Haberi

kira gelirleri e-beyanname

Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının, istisna bedelini aşması halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.


Kira beyanında bulunup bulunmayacağınızı bilmediğinizi farz edelim. Bunun için de yine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanış olan Kira Beyan Testi bulunuyor.


Bu testteki sorulara "Evet" ya da "Hayır" şeklinde yanıt verilmesi halinde kişinin beyan verip vermeyeceği ortaya çıkıyor. 


Kira vergisi için beyannameler vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de e-beyanname ile verilebiliyor.


Kira gelir vergisi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. İnternet üzerinden beyannameler Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile verilebiliyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.


Onaylanan kira...