06 / 05 / 2024

kira güvencesi

kira güvencesi

Kiralama işlemlerinde ilk etapta alınan "depozito+kira" daki depozito nedir? Depozito kelimesinin anlamı nedir? Kira hukukunda yer alan "depozito" terimi ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Mevduata devlet güvencesi yükseldi! Bankada parası olanlar hemen baksın: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, bankalarda bulunan TL cinsinden mevduatın devlet güvencesine tabi tutarı yüzde 38 yükselişle 400 bin TL'den 650 bin TL'ye yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı yükseliyor! Gözler temmuz maaş zammında!

Milyonlarca çalışanın ve EYT'linin güvencesi olan kıdem tazminatı maaş zamları ile gündemde yer almaya başladı. İşte Kıdem tazminatına ilişkin tüm merak edilenler...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Kira göçü emlak sektörünü dönüştürüyor! İkinci kademe şehirler de hareketlenecek!

Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “2023 Gayrimenkul Trendleri” raporunda, Kovid-19 salgınıyla başlayan ve barınma maliyetlerinin yükselmesiyle devam eden zorunlu kira göçünün, ikinci kademe şehirlerdeki emlak piyasasını önümüzdeki beş sene içinde geliştireceğini ileri sürüldü.

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

5 yıl onarım güvencesiyle Hyundai i20 32 bin 213 TL indirimle satışta! İşte 5 Ocak 2023 satış fiyatı…

Hyundai i20 yeni kampanyalı fiyatı kapsamında 32 bin 213 TL indirimle satışa sunuldu. İşte 5 yıl 100 bin kilometre Hyundai onarım güvencesi altında olan otomobilin özellikleri ve satış fiyatları…

iPhone 13’e Vatan Bilgisayar güvencesiyle sahip olun! 15 Ekim 2022 fiyat listesi…

Vatan Bilgisayar, iPhone aşıklarına güzel haberleri verdi. Vatan Bilgisayar güvencesi ile iPhone 13 sahibi olabilirsiniz. İşte detaylar…

iPhone 13 Pro Max’a Teknosa güvencesi ile sahip olun! 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Satış rekorları kıran iPhone 13 Pro Max’a TeknoSA güvencesi ile sahip olmak mümkün. Peki iPhone 13 Pro Max TeknoSA’da ne kadar? İşte detaylar…

kira güvencesi Haberi

kira güvencesi

Depozito kelimesinin anlamı nedir?

Kira hukukunda kira teminatı ve kira güvencesi olarak da bilinen depozito kelime anlamı olarak; "Bir taahhüt sırasında yatırılan güvence veya bağlanma parası." şeklinde tanımlanıyor.


Depozito, gayrimenkul kiralamalarında yapılan sözleşme sırasında ödeniyor. Depozito, ileride yaşanabilecek zararlara karşı teminat olarak ev sahibine ödeniyor. Vadeli hesaba yatırılması gereken depozito bedeli için, mal sahibinin izni olmadan çekilmemesi koşulu isteniyor. "Depozito kelimesinin anlamı nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, borçlar kanununda yer alan depozito hükümlerine değinelim.


Madde 342- 

Kiracının güvence vermesi

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka,...