09 / 05 / 2024

kira ispatı

kira ispatı

Ev sahibi hem kira vergisini ödemediği gibi, olabilecek olumsuz bir durumda kiranın ödenmesine rağmen "Kirayı almadım." da diyebiliyor. Peki, ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Sözlü kira sözleşmesi ispat yükü!

Mesken ve işyeri kiralamalarında, kimi zaman taraflar aralarında sözleşme imzalamıyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin ispatlanması gerekiyor. Peki, sözlü kira sözleşmesi nasıl ispatlanır?

Kira sözleşmesinin şekil şartı nedir?

Mesken ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanması muhtemel problemlere karşı ispat özelliği taşıyor. Peki, kira sözleşmesinin şekil şartı nedir? Sözleşme nasıl olmalı?

Kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların anlaşmaları neticesinde kira bedelinin elden ödenmesine karar verilebiliyor. Peki, ödemesi elden yapılan kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur? İşte yanıtı..

Elden ödenen kiranın ispatı!

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür? Elden ödenen kira nasıl ispat edilir?

Sözlü kira sözleşmesinin ispatı!

Sözlü kira anlaşmalarında ortaya çıkan problemlerin çözülebilmesi için kiranın ispatlanması gerekiyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinin ispatı zorunlu mudur? Sözlü kira sözleşmesinin ispatı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Sözlü kira sözleşmesi!

Kira sözleşmeleri, yazılı olan ve yazılı olmayan yani sözlü kira sözleşmesi olarak ikiye ayrılıyor. İleride yaşanabilecek bir problemde sözlü kira sözleşmesi ispat yükü söz konusu oluyor...

Kira gelirleri 25 Mart'a kadar beyan edilmeli!

şžükrü Kızılot: Kira geliri olanların, içinde bulunduğumuz Mart ayının 25. günü akşamına kadar, bu gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor...

Evin giderleri kira vergisini düşürüyor!

Kira geliri elde eden ev sahipleri için vergi dönemi başladı. TAKVİM konuyu haber yaptı, okuyucularımızdan soru yağdı. Zor duruma düşmemek için haklarınızı mutlaka öğrenin...  

Akbatı Restaurantlar Meydanında 10 sene kira garantisi!

Restaurantlar Meydanında bulunan 7 dükkandan 5i sahiplerini buldu. Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. ayrıca, dükkan sahibi olmak isteyen yatırımcılara 10 sene kira garantisi sağlıyor...

İNDER'in raporuna göre kentli nüfusun en büyük gideri kira!

İNDER'in   Türkiye'de Kentleşme ve Konut Arzı İlişkisi  konulu raporuna göre doğudan batıya doğru gittikçe kentleşme oranının arttığı Türkiye'de kentli nüfusun en büyük gider kalemi kira  

kira ispatı Haberi

kira ispatı

Ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşme ile kiracı kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince mesken kiralamalarında aylık kira geliri 500 TL'nin üstünde olan kiracıların kira ödemelerini bankadan yapması gerekiyor.


Ancak kimi ev sahipleri kira gelir vergisi mükellefi olmamak adına kira tahsilini banka aracılığı ile değil elden yapıyor. Bu gibi durumlarda kiracı da zor durumda kalabiliyor.


Ev sahibi hem kira vergisini ödemediği gibi, olabilecek olumsuz bir...