06 / 05 / 2024

kira komisyon bedeli

kira komisyon bedeli

Kiracı olarak bir mesken aradığınızı ve emlakçı aracılığı sayesinde bir ev kiraladığınızı düşünelim. Bu durumda emlakçıya ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Emlak kiralama komisyon bedeli 2015 ne kadar?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler şimdi bakın! Ziraat Bankası peş peşe açıkladı! Traktör kredilerinde son dakika!

Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu traktör kredilerinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Traktör kredilerinde komisyon bedeli yükseltildi. Peki çiftçiler artık daha çok mu komisyon ödeyecek? 

İstanbul'da kiralık ev fiyatları rekora koşuyor! Ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira!

Geçinemiyoruz Platformu'nun Ağustos ayı raporuna göre Kadıköy'de 30 bin lira ve altı ilanlara bakıldığında ortalama kira 16 bin 180 TL, 20 bin TL ve altı ilanlar baz alındığında ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Şehir hastaneleri için 2020'de 8.7 milyar TL kira ve hizmet bedeli ödendi!

Sağlık Bakanlığı, şehir hastaneleri için 2020’de müteahhitlik şirketlerine 8,7 milyar TL kira ve hizmet bedeli ödedi.

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Center AVM'nin 2020 yılı kira ekspertiz bedeli 48,6 milyon TL oldu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 48,6 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 34,4 milyon TL oldu. 

İş GYO 2020'de 2 AVM ve 2 çarşıdan 31.2 milyon TL kira geliri elde etti!

İş GYO'nun ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen iki alışveriş merkezi ve iki çarşının 2020 yılı için ortalama dolulukları baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 42,8 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 31,2 mily

kira komisyon bedeli Haberi

kira komisyon bedeli

Emlak kiralama komisyon bedeli 2015!

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerin dha kısa sürede yapılabilmesi için mal sahipleri ile alıcı ya da kiracılar emlakçı ile çalışabiliyor.


Emlakçı ile yapılan anlaşmada taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. 


Öncelikle emlakçı ile yapılan anlaşmanın geçerli olabilmesi için bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Emlakçılar sözleşmesiz hizmet veremiyor. 


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda oluyor.


Emlakçılar kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Peki, kiracı olarak bir mesken aradığınızı ve emlakçı aracılığı sayesinde bir ev kiraladığınızı düşünelim. Bu durumda emlakçıya ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Emlak kiralama komisyon bedeli...