01 / 05 / 2024

kira kontratının karşılıklı feshi nasıl olur

kira kontratının karşılıklı feshi nasıl olur

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

2022 Kira artış oranı: Kira sözleşmesi 5 seneyi aşanlar ne yapacak?

Bilindiği üzere kira artış oranları, kontratın yenileneceği aydan bir önceki aya ait enflasyon oranına göre hesaplanmakta. Buna göre bir vatandaş ve ev sahibi kira kontratını Eylül ayında yenileyecekse Temmuz ayı baz alınarak 12 aylık enflasyon ortalaması oranına göre kira artış oranı belirlenir.

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Toplamda 201 bin 296 ton altın çıkarıldı! Bu altınlar nerede?

Dünya Altın Konseyi verilerinden alınan bilgilere göre; madenlerden tarih boyunca toplam 201 bin 296 ton altın çıkarılırken, yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı öngörülüyor.

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Ofis Alsancak şirketlerin yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor!

Sanal Ofis, hazır ofis , toplantı odası kiralama sektöründe faaliyet gösteren Ofis Alsancak, İzmirli şirketlerin pandemi döneminde yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

kira kontratının karşılıklı feshi nasıl olur Haberi

kira kontratının karşılıklı feshi nasıl olur

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev ya da iş yerinin mal sahibi dışında başka bir kişi tarafından belirli süre için bedeli karşılığında kullanılmasına kira sözleşmesi deniyor. 


Kira sözleşmesi tapuya şerh ettirilebildiği gibi genel uygulama tapuya haber vermeksizin adi kira sözleşmesi yapılması yönündedir. 


Adi kira sözleşmesinin ise genel hukuk kurallarına uyulması dışında standart bir modeli bulunmuyor. Ancak genelde kırtasiyelerde matbu bir evrak bulunuyor ve bu evrak genelde herkes tarafından tercih ediliyor.


Basit bir sözleşme gibi görünen kira sözleşmesi, detaylandırılmadığı takdir de her iki tarafın da mağduriyetine yol açabiliyor.  Hatta yaşanacak sorunların çözümü için hukuki yollara bile başvurulabiliyor. 


Söz konusu kira sözleşmesi, tarafların karşılıklı anlaşması halinde feshedilebildiği gibi, bazı haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde de feshedilebiliyor.  Tarafların karşılıklı anlaşarak imzalamaları gereken kira sözleşmesi fesih dilekçesi aşağıda...