09 / 05 / 2024

kira nasıl artılır

kira nasıl artılır

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev kiralama aşamasında olduğunuzu farz edelim. Kiralayacağınız evin kirası ne kadar olacak? Ev kirası nasıl belirlenir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresinin dolmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kira geliri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

Artık sayılı günlerin kaldığı kira gelir vergisi ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır 2024?

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerinden sonra kira zam oranları da belli olacak. Ev sahibi ve kiracılar 2023 Ağustos ayı konut ve iş yeri kira zam oranlarının nasıl hesaplandığını sorguluyor. Peki, Kira artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artış sınırını açıkladı. Peki, Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? İşte kira artış oranı son dakika açıklamasının tüm detayları...

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira artış oranı Temmuz 2019 nasıl hesaplanır?

Kira artış zamları milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki kira artış oranı nasıl hesaplanır?

TÜFE ile kira artışı hesaplaması nasıl yapılır?

Gayrimenkul kira sözleşmelerinde taraflar arasında gerçekleştirilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, TÜFE ile kira artışı hesaplaması nasıl yapılır?

kira nasıl artılır Haberi

kira nasıl artılır

Ev kirası nasıl belirlenir?

Konut kira sözleşmelerinde kiracı ve kiraya veren arasında bir anlaşma yapılıyor. Bu anlaşmada ev sahibi belirlenen süre içerisinde evini kiraya vereceğine; kiracı ise kira süresi boyunca kira bedelini ödeyeceğine dair imza atıyor. Peki ev kirası nasıl belirlenir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev kira bedelleri; kiraya konu olan evin büyüklüğüne, oda sayısına, bina yaşına, kaçıncı katta olduğuna, balkon ve teras gibi özelliklerine, lokasyonuna, manzarasına, bulunduğu konuma, çevresinde merkezi bir noktanın olup olmayışına gibi çeşitli faktörlere göre belirleniyor.


Yukarıda belirtilen tüm etkenler, evin rayiç bedelini belirliyor. Aynı özelliklere sahip bir evin kira bedelleri de hemen hemen aynı oluyor. Evin içerisinde yeni bir tadilat yapılmış olması, evin demirbaşlarının yenilenmiş olması gibi durumlar kira bedelini yukarı çekiyor.


Peki kira sözleşmesinin yapılmasının ardından belirlenen bir...