02 / 05 / 2024

kira nasıl çıakrtılır

kira nasıl çıakrtılır

1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, ev sahibi 10 yılı dolduran kiracıyı gerekçe göstermeden çıkarabilecek. Bu haber aynı evde 10 yılı geride bırakan kiracıları üzecek...

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Kasım ayı kira artışı zam oranlarını bugün açıkladı. Peki, 2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte oranlar ve hesaplama örneği..

Altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası için 2018 başvuruları devam ediyor. Peki, altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Kira geliri elden alınır mı?

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahiplerinin kira tahsilatlarını Bakanlık tarafından belirlenen kural çerçevsinde yapmaları gerekiyor. Peki, kira geliri elden alınır mı? Kira nasıl tahsil edilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Evleri dönüşümle yenilenen vatandaşlara bina bitim süresine kadar kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kira gelir vergisinde istisna sınırları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2017 kira gelir vergisi istisnası ne kadar? 2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

10 soruda kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, tarafların hak ve sorumlulukları ve yaptıkları anlaşmaya dair bilgiler sözleşmede belirtiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 yılı 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamaları kılavuzunu yayınladı. İşte klavuza göre, ''Kira yardımı nasıl alınır?'' sorusunun cevabı...

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Konut kira zammı nasıl hesaplanır?

Konutunu kiraya veren mal sahipleri, her sözleşme yenilendiğinde kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak konut sahipleri istedikleri oranda zam yapamıyor. Peki, hangi oranda zam yapılır? Konut kira zammı nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Dövizli kira artışı nasıl yapılır?

Kira sözleşmeleri TL üzerine kurulabildiği gibi yabancı para üzerine de kurulabiliyor. Peki, bu şekilde kurulan sözleşmelerde yıllık zam yapılır mı? Dövizli kira artışı nasıl yapılır?

Konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu kapsamında yapılan düzenlemelere göre konut ve işyeri kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

kira nasıl çıakrtılır Haberi

kira nasıl çıakrtılır

Borçlar Kanunu'nun 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili düzenleme 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Daha önce kiracı lehine olan uygulama, artık mülk sahibi lehine döndü. Yürürlüğe giren maddeye göre, mülk sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarına herhangi bir gerekçe göstermeden, sözleşmelerinin bitimine 3 ay kala ihtarname gönderip ev ya da iş yerinden çıkartılabilecek. Avukat Cevat Kazma, kiracının çıkmaması halinde ev sahibinin tahliye davası açabildiğine dikkat çekti. 

İŞ YERLERİNİ DE ZORLAR Kazma, "Yeni borçlar kanunu ile mülk sahibinin 'Almanya'dan oğlum geldi' gibi bahanelere artık ihtiyacı kalmadı" dedi. Evden ziyade uzun süreli kiralamaları iş yerleri için yapıldığına dikkat çeken Kazma, bu kanunun en çok bankaları etkileyeceğini belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 65'i kirada oturuyor. 

Bunun yüzde 25'ini 10 yıl ve üstü kiracılar...