30 / 04 / 2024

kira oranı

kira oranı

Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar? soruları merakla yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri haklarını öğrenmelidir. Pek çok kiracı haklarını yarım yamalak biliyor. İşte bu durumda da bazı sorular ortaya çıkıyor. Onlardan biri de “Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte detaylar!

Kirayı artırmayan kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Kira fiyatları yaşanan enflasyon sonucu son dönemde bir hayli arttı. Ev sahipleri kira oranında artışa gitmek istiyor. Bu durumda da kirayı arttırmayan kiracılar ile sorunlar yaşanabiliyor. Peki bu durumda ne yapılabilir? İşte detaylar!

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek

Konut sektörü plansızlık kurbanı!

Son 6 yılda sektörde 1 milyonun üzerinde konut stoku birikti. Bu stok fiyat-kira oranının düşmesi ve ekonominin istikrar kazanmasıyla konut stoku makul düzeylere çekilebilecek. Plansızlığın ve doğru projeksiyonlar yapılamayışın bedelini sektör çok ağır ödemektedir.

Hazine kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine, 1,9 milyar liralık kira sertifikası ihraç edecek. Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kira sertifikası, 728 gün vadeli ve 6 aylık dönemsel kira oranı yüzde 6,36 olacak.

Türkiye, kira oranı en yüksek olan ülke!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Faruk Çolak, bugünkü yazısında ekonomideki değerlendirdi. Çolak, balondaki şişmenin en büyük payının emlak sektörü olduğunu açıkladı.

Konut sektörü ekonomide balon mu oluşturuyor?

On yılda şişen fiyatlarla konut alanlar şimdi bu getirileri dengelemeye çalışıyorlar. Konut fiyatı/kira oranı Türkiye'de çok yüksek. Konut kiraya verildiğinde konut bedelini çıkarmak için çok beklemek gerekiyor.Bu da ekonomide fiyat balonu oluşturuyor.

2016 Ocak kira artış oranı hesabı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Ocak kira artış oranı hesabı..

İşyeri kira artış oranı Ocak 2016!

Bir işyeri kiraladığınızı ve Ocak ayında kira sözleşmenizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kira bedeline ne kadar zam yapılabilir? İşte işyeri kira artış oranı Ocak 2016..

Konut kira artış oranı Ocak 2016!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşme süresinin dolması halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Evdeki ve işyerindeki kiracıya farklı oranlarda zam yapılıyor. İşte konut kira artış oranı Ocak 2016..

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

kira oranı Haberi

kira oranı

Kira artış oranı Ekim ayında ne kadar olacağı merak ediliyor. Merakla beklenen eylül ayı enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 83.45'e yükseldi. Bu bilgi üzerine vatandaşlar kira artış oranında nasıl bir değişikliğin olacağını sorguluyor.

Peki Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar? İşte merak edilen detaylar…

EV SAHİBİ EN FAZLA YÜZDE KAÇ KİRA ARTIŞI YAPABİLİR?

TBMM Genel Kurulu'nca konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023 yılına kadar bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmeyeceğine dair düzenleme kabul edilmişti.

Bu kanuna göre, konut kiraları bakımından, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline dair anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait...