28 / 04 / 2024

kira sözleşme feshi

kira sözleşme feshi

Taşınmaz sahibi haklı gerekçelerin doğması halinde bildirim süresine bağlı kalarak sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin feshi şartları nelerdir? Kira sözleşmesi hangi hallerde feshedilebilir?

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

kira sözleşme feshi Haberi

kira sözleşme feshi

Kira sözleşmesinin feshi şartları!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Genellikle, senelik olarak yapılan kira sözleşmesi süre sonunda taraflar arasında feshedilmezse aynı koşullarda bir seneliğine daha yenilenmiş oluyor.


Ayrıca mal sahibi ile kiracı kanunda belirtilen haklı nedenler olmadıkça sözleşmeyi feshedemiyor. Taşınmaz sahibi haklı gerekçelerin doğması halinde bildirim süresine bağlı kalarak sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin feshi şartları nelerdir?


Dava yoluyla kira sözleşmesinin feshi:

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında...