03 / 05 / 2024

kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar

kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar

Yargıtay’dan kiracılara iyi haber geldi. "Oğlum evlenecek evimi boşalt" mazeretinin her durumda geçerli olmadığına karar verildi...

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Kira sözleşmesi örneği 2017!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların sahibi veya vekili tarafından kullanımını bir başkasına bıraktığı sözleşme kira sözleşmesi oluyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar Haberi

kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar

Yargıtay ​3'üncü Hukuk Dairesi, ev sahipleri ile kiracılar arasında sıklıkla karşılaşılan "Oğlumu evlendireceğim evimi boşalt" tartışmasında kriterleri belirledi.

Dava konusu olayda, kira sözleşmesine; ev sahibinin kontratı yenilemeyeceğini süre bitiminden en az iki ay önce bildirmesi şartı konuldu. Bu şart kiracı için de getirildi. Fakat evin sahibi, kontrat bitimine iki aydan az süre kala, "Oğlum evlenecek, bu nedenle eve ihtiyacımız var" diyerek kiracının evden çıkmasını istedi. Kiracı evi boşaltmayınca, ev sahibi tahliye davası açtı. 

Sözleşmeye uymak şart

Takvim'den Ersan Atar'ın haberine göre, söz konusu dava, İstanbul 10'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, ev sahibinin 'zorunlu ihtiyacı' diyerek, kontrat süresinin de sona eriyor olmasını dikkate alarak kiracının evi tahliye etmesi gerektiğine karar verdi. Dosya Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire, kira sözleşmesinde 'iki ay...