23 / 12 / 2024

kira sözleşmesi kendiliğinde uzar mı

kira sözleşmesi kendiliğinde uzar mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini kaleme aldı. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Kira sözleşmesine dair kiracıların sorduğu pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Kira sözleşmesi bitiminde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi kendiliğinden yenilenir mi?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. Konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri eski kiracılarını çıkarmak istiyorlar. Peki, kira sözleşmesi süresi bitince yenilenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

kira sözleşmesi kendiliğinde uzar mı Haberi

kira sözleşmesi kendiliğinde uzar mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "3 yıldır aynı evde kiracıyım. Yıldan yıla kiramı sözleşmede yazılan şekilde artırıyorum. Bu yıl yine zammımı yaptım. Ev sahibi evden çıkmamı istiyor. Bizden 'Hayır' yanıtını alınca da türlü hakaretler etti. Ne yapabilirim? Evden çıkmak istemiyorum." sorusunu sordu. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 

İşte Feride Hilal İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği cevap...

Eğer konut sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen biçimde kira sözleşmenizi fesh etmediyse, bu sözleşme aynı şartlarla 1 sene daha uzar. Yani kira sözleşmeniz aynı koşullarla 1 kira dönemi daha uzamış oldu. Eğer siz kira sözleşmesinden kaynaklanan sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız; konut sahibiniz sizin aleyhinize tahliye davası açsa bile dava reddedilir.

Konu ile ilgili...