29 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeniz...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini kaleme aldı. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "3 yıldır aynı evde kiracıyım. Yıldan yıla kiramı sözleşmede yazılan şekilde artırıyorum. Bu yıl yine zammımı yaptım. Ev sahibi evden çıkmamı istiyor. Bizden 'Hayır' yanıtını alınca da türlü hakaretler etti. Ne yapabilirim? Evden çıkmak istemiyorum." sorusunu sordu. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeniz...

İşte Feride Hilal İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği cevap...

Eğer konut sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen biçimde kira sözleşmenizi fesh etmediyse, bu sözleşme aynı şartlarla 1 sene daha uzar. Yani kira sözleşmeniz aynı koşullarla 1 kira dönemi daha uzamış oldu. Eğer siz kira sözleşmesinden kaynaklanan sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız; konut sahibiniz sizin aleyhinize tahliye davası açsa bile dava reddedilir.

Konu ile ilgili olarak detaylara gelecek olursak, sizin kira ilişkiniz seneniyle herhangi bir dava açmanıza gerek bulunmuyor. Ancak söz konusu hakaret ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunabilir ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ancak suç duyurusunda bulunabilmek için hakareti öğrendiğiniz tarihten itibaren 6 aylık şikayet süreniz bulunur. 
 

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön