17 / 11 / 2024

kira uygulama kanunu

kira uygulama kanunu

Yeni kira mevzuatı, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu dahilinde yer alıyor. Ayrıca Türk Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun'da düzenlemelere de yer veriliyor. İşte kira yönetmeliği esasları...

Ev sahiplerinden Bakanlıklara, TBMM'ye dilekçe gidiyor: Borçlar Kanunu kira hükümleri değişmeli! EVSİAD duyurdu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Ev sahipleri Bakanlıklara ve Meclis'e 'Borçlar Kanunu kira hükümleri değişmeli' diyerek dilekçe yolluyor. İşte ayrıntılar... 

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Kirasını düzenli ödeyene iyi haber!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki kira ödemeleri kanunu Borçlar Kanunu tarafından düzenleniyor. Bu kanun ise kira ödemelerini düzenli bir şekilde yapan kiracının yanında oluyor. Kanuna göre kira ödemesini düzenli bir şekilde yapan kiracı dilerse, 10 yıl boyunca evi tahliye etmeyebilir. 

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik 2017!

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugün Resmi Gazete'de yer aldı. İşte yapılan değişiklikler...

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Kentsel dönüşüm kira yardımında uygulama değişikliği!

Bizim Kocaeli Gazetesi'nden Berk Aksoy bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm kapsamında kat malikinin kira yardımı alması hakkında uygulama değişikliğini anlattı. İşte o yazı:

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Kira bedelinin belirlenmesi kanunu!

Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira sözleşmesi kapsamında kira bedeli, kira süresi ve kira artış oranları gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte kira bedelinin belirlenmesi kanunu...

Kira kontratı kanunu!

Kira kontratı kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu'nun Dördüncü Bölümü olarak karşımıza çıkıyor. İşte gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar....

kira uygulama kanunu Haberi

kira uygulama kanunu

Kira yönetmeliği!

Yeni kira mevzuatı, 2012 yılında yürürlüğe giren 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu dahilinde yer alıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Kiraya verenin borçları arasında teslim borcu; Vergi ve benzeri yükümlülüklere katlanma borcu; Yan giderlere katlanma borcu; Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu; Üçüncü kişinin ileri sürdüğü haklar sebebiyle sorumluluk gibi borçlar yer alıyor.


Kiracının borçları arasında ise, kira bedelini ödeme borcu; Özenle kullanma ve komşulara...