28 / 04 / 2024

kira vergisi ne zaman

kira vergisi ne zaman

Yılda 3.300 liranın üzerinde kira geliri elde edenler 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorunda. Fakat istisnalar da var. Bu yazıyı okuyanlar bırakın vergi vermeyi üzerinde vergi iadesi bile alabilirler...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kira stopajı ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte kira stopajı hesaplama örneği...

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

2016'da kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, siz de "2016'da kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelirim var kira vergisi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, kira gelirim var kira vergisi ödeyecek miyim? Ne zaman vergi ödeyeceğim, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi ne kadar ödenir?

1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi, Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergiyi taşınmazın sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? Emlak vergisi ne kadar ödenir?

Çöp vergisi ne kadar ödenecek?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne kadar ödenecek?

Çöp vergisi ne zaman ödenecek 2015!

Büyükşehirlerde su faturası üzerinden metreküp başına 24 kuruş olarak alınan Çevre Temizlik Vergisi ne zaman ödenecek 2015!

Ev emlak vergisi ne kadar 2015?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2015 yılında ne zaman ödenir? Ev emlak vergisi ne kadar 2015?

kira vergisi ne zaman Haberi

kira vergisi ne zaman

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorundalar. Radikal'den Mehmet Bulut'un yazısına göre, mükellefler, vergi dairesine gitmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanarak 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile yıllık beyannamelerini verebilecek. İnternet imkanı olmayan veya kullanmayan mükellefler ise vergi dairelerinden temin edecekleri beyannameleri elden ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla vergi dairesine verebilecek.


Tahsil edilen miktar önemli

MÜKELLEFin kira gelirlerini beyan ederken dikkat etmeleri gereken bir başka husus ise kiranın ne kadarını tahsil ettiği. Eğer kiracıdan 2014 yılı için 10 aylık kirayı tahsil edebilmişse sadece bu beyan edilecek. 


Peki ya altındaysa... 

Ev sahiplerinin, 2014'te 3.300 TL’nin altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek yok....