06 / 07 / 2024

kira zam

kira zam

Temmuz ayına girmemiz ile birlikte kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılar ve ev sahipleri kiralara ne kadar zam yapabileceğini araştırmaya başladılar. Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm detaylar...

Temmuz ayı kira artış zammı belli oldu mu? Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayına kısa bir zaman kala ev sahipleri ve kiracıların gözü kira zammına çevrildi. Temmuz ayı kira artış zammı belli oldu mu? Bu ay kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılar gözlerini kira zammına çevirdiler. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Eski kiracıyız yırttık diye sevinmeyin! Kiralara inanılmaz zam geliyor

Yüksek enflasyon raflara zam olarak geri dönerken, TÜFE rakamları ise kiraların uçmasına neden olacak.

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

Yüzde 25 zam şeklinde uygulanan tavan kira zammı uygulaması 1 Temmuz'da sona ererken, yeni kira zammı da yüzde 65.07 oldu. Bunun mağduriyet yarattığını belirten emlak danışmanları, kiralarda tavan zam oranının revize edilmesini istiyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kira vergisine zam paketten çıkarıldı: Kira geliriyle geçinen ev sahiplerini vuracaktı! 

Şirketlere sağlanan vergi istisnaları dururken hükümet kira geliriyle ayakta duran konut sahiplerinin vergi istisnasına göz dikmişti. Ancak aktarılan detaylara göre, kira vergisine zam paketten çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Haziran 2024 kira artış oranı resmen açıklandı! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, haziran ayı kira artış oranı da resmen belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

Ne yapılırsa yapılsın kira anlaşmazlıkları, kiraya fahiş zam davranışı, zamanında kira ödememe sorunu bitmez!

Hazine ve Maliye Bakanı’nın kira artış sınırının sürmesi için bir sebep görmediğini belirtmesinin ardından ev sahipleri ve kiracıların yeni düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili merakı arttı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca sorunlar çözülür mü? İşte ayrıntılar...

kira zam Haberi

kira zam

Fahiş kira artışlarının önüne geçebilmek için kira artış sınırlaması getirildi. Konutta kira artışını sınırlayan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak kabul edildi. 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde, kiralara yüzde 25'in üzerinde artış yapılamayacak. 

1 yıl süre ile 12 aylık TÜFE ortalaması yerine sabit oran uygulaması yapılacak. TÜFE, yüzde 25'in altında gerçekleşirse düşük oran geçerli olacak. Yüzde 25'lik artışı geçecek şekilde yapılan kira sözleşmeleri ise geçersiz sayılacak. 

Kira sınırlaması düzenlemesinden mevcut konut kiracıları yararlanacak. Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de yüzde 25 sınırı uygulaması yapılacak. 
 

Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak?

Lira artışı sınırı düzenlemesinin uygulanabilmesi için 1 Temmuz'da başlayıp 30 Haziran'da biten kira sözleşmelerinin olması gerekiyor. Bu kapsamda kira sözleşmelerinde yapılacak maksimum...