29 / 04 / 2024

kira zammına itiraz

kira zammına itiraz

Gayrimenkul Hukuku Derneği Av. Ali Güvenç, ev sahiplerinin istediği fahiş kira zamlarına ilişkin kiracı olan kişilerin neler yapabileceğine ve ne gibi yollar izlenebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Temmuz ayı kira artış zammı belli oldu mu? Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayına kısa bir zaman kala ev sahipleri ve kiracıların gözü kira zammına çevrildi. Temmuz ayı kira artış zammı belli oldu mu? Bu ay kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca ev sahibine şok! Yargıtay, keyfi kira zammına dur dedi!

Bazı konut sahipleri enflasyonu fırsata çevirerek, kiracılarından yüzde 100'ü aşan zamlar talep ediyor. Hukukçular, kiracılara mahkemeye başvuru yaparak, yapılacak zammın yasal sınırlar içinde tespitini isteyebileceğini vurguladı ve örnek Yargıtay davalarına dikkat çekildi...

Ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kira zammı nasıl hesaplanır?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında zaman zaman kira zammına ilişkin sorunlar yaşanabiliyor. Bunlar arasında ise kira zammının nasıl hesaplandığı ilk sıralarda yer alırken, bazı mecralarda ev sahibinin geriye dönük zam yapması durumu da konuşuluyor. Peki, ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kir

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

Corona sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi? Koronavirüs kira zamlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Koronavirüs sürecinde kira zammına itiraz edilebilir!

Koronavirüs salgını sürecinde ev sahibinin kira ücretlerinde yapacağı zamma itiraz edilebileceğini dile getiren hukukçu ve tüketici dernekleri, fiyat artışının mücbir sebep sebebiyle geçersiz olabileceği görüşüne sahip.

2020 Şubat kira zammı ne zaman açıklanacak?

Kira sözleşmesi Şubat ayında yenilenecek olan kiracılar kiralarına ne kadar zam yapılacağını araştırıyor. Peki 2020 Şubat kira zammı ne zaman açıklanacak? Şubat 2020 kira artışı ne kadar olacak? İşte tüm merak edilenler...  

15 maddede kurul kararlarına itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kurul kararlarına itiraz" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

kira zammına itiraz Haberi

kira zammına itiraz

Gayrimenkul Hukuku Derneği Av. Ali Güvenç Kiraz, pandemiyle beraber artan ve son günlerde gündemden düşmeyen mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara ve çekişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen soruları yanıtladı.

Sputnik News'ten Atilla Güner'in aktardığına göre; Ali Güvenç çiraz, kiralar için istenen fahiş zamlarda uzlaşmanın nasıl yapılacağını da anlattı. 

İşte Gayrimenkul Hukuku Derneği Av. Ali Güvenç Kiraz'ın kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanan sorunlarla ilgili açıklamaları ve sorulan sorulara verdiği yanıtlar:

Kira sözleşmesinde TÜFE oranında zam yazıyorsa resmi kira artışından yüksek olan bu oran talep edilebilir mi?

"TÜFE yüzde 48 ama 12 aylık ortalaması yüzde 22.58. Örnek vermek gerekirse kiracının şubat ayında sözleşmesi yenileniyorsa ve kiracının sözleşmesi 5’inci yılını da doldurmamışsa eğer uygulayacağı tek artış TÜFE’nin 12 aylık ortalaması olan...