04 / 10 / 2024

kiracı evi kaç günde boşaltır

kiracı evi kaç günde boşaltır

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakları bulunmuyor. Peki, kiracı istediği zaman çıkabilir mi? Kiracı evi kaç günde boşaltır? Kiracı ne kadar önce haber verir?

Makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı? Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı!  

Kiralık konut piyasasındaki son durum merak ediliyor. Ev sahiplerine ve kiracılara bir son dakika uyarısı geldi. Peki makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı?

Barış Arduç ve Gupse Özay Beykoz Konakları’nda kiracı oldukları evi 2 milyon dolara satın aldı!

Ünlü oyuncu Barış Arduç ve Gupse Özay, uzun süredir kiracı olarak yaşadıkları Beykoz Konakları’ndaki evi 2 milyon dolara satın alarak kiracılıktan kurtuldu.

Kiracı, evi kendi malı gibi tam bir özenle kullanmalı: Aksi takdirde sözleşme feshedilebilir!

Ev sahipleri de kiracılar da merakla tahliye şartlarını araştırıyor. Peki kiracı evi özenle kullanmazsa sözleşme feshedilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?” diye sordu.

Kiracılar aman dikkat! Boş kağıda imza atmayın! 

Avukatlar kira sözleşmesi yapacakları uyarıyor. Avukatlar özellikle sözleşme yapılırken boş kağıtların imzalanmaması konusunda kiracıların dikkatli olmasını söyledi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?

Kiracı alıcılara evi göstermezse ne yapabilirsiniz? Dava başında bu kararı aldırın!

Kiracılı evlerde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Peki evdeki kiracı, evi yeni alıcılara göstermezse ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! Kiracı bir evde en fazla kaç sene oturabilirler?

Ev sahipleri ile kiracıların en çok anlaşmazlık yaşadıkları konu kiracının evden tahliyesi oluyor. Buna göre, bir kiracı aynı evde en fazla kaç sene kalabilir?

Ankara'da 30 bin TL'lik evde 6 bin TL'ye oturan kiracı evi rehin aldı! Acil çözüm lazım...

Ankara'nın merkezinde 6 bin liraya kiraya oturan kiracı ev sahibini mağdur etti. Kira değeri 30 bin lira olan evin sahibi, kiracısının evinden çıkmadığını söyleyerek acil çözüm istedi...

Ev sahipleri kiracılardan maaş bordrosu ve sabıka kaydı istiyor! Bu talepler yasal mı?

Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce kiracılardan maaş bordrosu ve sabıka kaydı istemeye başladı. Peki bu talepler yasal mı?

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

kiracı evi kaç günde boşaltır Haberi

kiracı evi kaç günde boşaltır

Kiracı evi kaç günde boşaltır?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakları bulunmuyor. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Peki, kiracı evi kaç günde boşaltır? Kiracı ne kadar önce haber verir?


Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunması gerekiyor.


Aksi halde bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya...