05 / 05 / 2024

kiracı faturaları ödemiyor

kiracı faturaları ödemiyor

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının üstüne alması gereken abonelikler dahilinde elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri yer alıyor. Peki, Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım? İşte, fatura üzerine alma işlemleri..

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

TCDD kiracıları kiralarını ödemiyor iddiası!

TCDD gelir elde etmek amacıyla arsa ve iş yerlerini kiraya verdi fakat kiracıların kira bedeli ödemediği ileri sürüldü. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Kirayı ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Annem ve bana bir bina miras kaldı. Biz kiraya verdik. Kiracı kiraları ödemiyor. Bir alt kattaki kiracıya sorduk, yurt dışına gittiğini söyledi. Birikmiş epey kirası var. Tahliyesi konusunda nasıl işlem başlatabiliriz?" sorusunu cevapladı.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracımız aylardır kirasını ödemiyor. Kendine ait bir evi varmış, orada karısı oturuyormuş ama kendisi bizde kiracı. Ödemediği aylar için tahsilatı nasıl yapacağız? Tahliyesi çözüm olabilir mi yoksa alacaklarımızı tamamen mi kaybederiz?' sorusunu cevapladı.

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız dava açılabilir!

Posta yazarı Tamer Heper 'Temmuz 2019 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile dairemde oturan kiracı, son 6 aydır kirasını ödemiyor. Kendisine tahliye talepli icra takibi yaptım, borcu bulunmadığına dair itiraz etti. Bu durumda kiracı aleyhine nasıl bir dava açmalıyım?' sorusunu cevapladı.

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Geçen yıl evimi Çinli birisine kiraya verdim. Kiracı, iki aydır ödemiyor. Araştırdım, iki ay önce Çin’e gitmiş ve hâlâ kendisinden bir haber yok. Bu yıl nisan ayı geldiğinde hemen kendisini tahliye edebilir miyim? Yoksa ne yapmam gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı kirayı ödemezse ne olur? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '11 aydır kiracımız kirayı ödemiyor. Biz de borcun karşılığı 11 aylık kira tutarını tek senet oluşturduk. Fakat bana zorla senet imzalattılar diye bizi şikayet etmiş. Karakolda ifade verdik, sonuç ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Türkiye'de 3.5 milyon hane bedelsiz kiracı!

Türkiye’de yer alan 23 milyon hanenin 13.2 milyonu kendi sahip olduğu evde oturuyor. TÜİK verilerinden derlenen rakamlara göre 6 milyon hane oturduğu evde kiracı. Yaklaşık 3.5 milyon hane kendi evinde oturmamasına rağmen kira bedeli ödemiyor. 

Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Peki, dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

kiracı faturaları ödemiyor Haberi

kiracı faturaları ödemiyor

Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım?

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının yapması gereken iş ve işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Kiracının elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler için yetkili birimlere müracaatta bulunması gerekiyor. 


Doğalgaz aboneliği için, gerekli belgeler ile doğalgaz dağıtım firmasına müracaat edilmesi gerekiyor. Su abonelikleri içinse su dağıtım firmasına müracaat ediliyor. 


Kiracı su abonelik işlemleri:

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;

İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL Abonelik ve 178 TL Teminat Bedeli olarak Toplam 389 TL

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)


Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 - 26.07.2008 tarihleri arasında ise  ;

Yapı Ruhsatı

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre...