17 / 05 / 2024

kiracı genel kurulda karar alabilir mi

kiracı genel kurulda karar alabilir mi

Kat Mülkiyeti Kanununda genel kurul toplantılarında nasıl karar alındığı, kimlerin oy kullanma hakkı olduğu açıklanıyor. Buna göre kiracı genel kurulda oy kullanabilir mi? İşte yanıtı...

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracıları endişelendiren bir paylaşım yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Manisa’da kendisine ait olan işyerlerindeki kiracılarına yaptığı 2023 yılı zammı herkesi şok etti. İşte o zammın detayları...

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu'ndan Dursun Özbek'in gayrimenkule yönelik projelerine eleştiri!

Galatasaray Kulübünde 11 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, rakibi Dursun Özbek'in kulübün gayrimenkullerine yönelik projelerini eleştirdi.

Galatasaray borçlarını Florya projesiyle kapatacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yıllık olağan mali genel kurulda yaptığı açıklamada  "Florya'daki projeyle banka borçlarımızı 3 senede kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları onaylandı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından E-12233903-340.17-5640 sayılı ve 28 Nisan 2021 tarihli karar ile uygunluk verilen Esas Sözleşme değişiklik tasarıları genel kurulda onaylandı.

Vakıf GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Vakıf GYO'nun 2021 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ (E&Y)'nin 2 Nisan 2021 tarihli Genel Kurulda seçilmesi hususu tescillendi. 

kiracı genel kurulda karar alabilir mi Haberi

kiracı genel kurulda karar alabilir mi

Kiracı genel kurulda oy kullanabilir mi?

Apartmanda düzenlenen genel kurul toplantılarında nasıl karar alındığı, kimlerin oy kullanma hakkı olduğu Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre kiracı genel kurulda oy kullanabilir mi? Kiracının oya katılma hakkı bulunuyor mu?


Kanuna göre, apartman ile ilgili alınacak bir kararda kat malikleri söz sahibi oluyor. Her kat malikinin arsa payı oranına bakılmaksızın bir oy hakkı bulunuyor. Buna karşılık konutunu kiraya veren kimsenin de tek bir oy hakkı bulunduğu için oyu ev sahibi kullanıyor.


Ev sahibi oy kullanan kiracıların, yönetimde söz söyleme hakkı bulunmuyor. Ancak kendisine izin verilmesi durumunda dilek ve önerilerini dile getirebiliyor.


Kat malikinin oy kullanmaması, vekaletini kiracısına vermesi durumunda kiracılar genel kurulda oy kullanma hakkına sahip olabiliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...