06 / 05 / 2024

kiracı hangi koşullarda tahliye edilir

kiracı hangi koşullarda tahliye edilir

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Ev sahipleri ile kiracıların bitmeyen tahliye tartışması: Bu 4 maddeye aman dikkat!

Binlerce konut sahibi ve kiracı, hangi şartlarda tahliyenin söz konusu olabileceğini merak ediyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından tahliye şartlarını tek tek sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kiracılar aman dikkat! 10 sene dolduğunda evden çıkarılabilir misiniz? SON DAKİKA ŞOKU! 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracı, kira zammı ve tahliye konularında anlaşmazlık yaşıyor. Peki kira sözleşmesinde 10 yıl tamamlandığında kiracı hangi şartlarda tahliye edilebilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Vergisiz cep telefonu düzenlemesi! Hangi markalar alınabiliyor? İşte yanıtı

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar başvuru şartları Kabine Toplantısı'nda konuşuldu. Peki gençler hangi cep telefonlarına hangi koşullarla vergisiz alabilecek? Apple ve Samsung kapsamın dışında mı kalıyor? İşte tüm detaylar...

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Aile Bakanlığı kara haberin ardından güneş açtıran müjde! Aile destek programı bitiyor diye üzülüyorsanız, buraya koşun!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, destek ödemelerinde vatandaşların daha iyi koşullarda faydalanabilmesi için yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Bu düzenlemeler hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek? Hangi koşullarda erken emekli olunabilir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yaşamında yeni bir adım atılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içinde çalışan kadınlar 3600 prim günü bittiğinde,  50 yaşında, erkekler ise 55 yaşında emekli olabilecek. Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek?  Hangi koşullarda erken emekli oluna

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde gerçekleştirilen önemli bir değişiklik ile BES katılımcıları, artık kısa süreli ihtiyaçlarını için birikimlerini bozmadan bankalardan kredi çekebilecek. Düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek.

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir?

Ev sahipleri özellikle kiracılar haklarının ne olduğunu merakla araştırmaktadır. Peki kiracılar bunları biliyor mu? İşte detaylar!

kiracı hangi koşullarda tahliye edilir Haberi

kiracı hangi koşullarda tahliye edilir

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bu sorunun yanıtı 1 Temmuz 2014'e kadar "Hayır" iken; bu tarihten sonra ev sahipleri kiracılarını gerekçe göstermeden de çıkarabilecek. Ancak ev sahibinin gerekçe göstermeden kiracısını çıkarabilmesi için de bazı koşulların oluşmuş olması gerekiyor.


10 yıllık kiracı olma şartı..

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Borçlar Kanunu gereğince on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren,  herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


3 ay öncesinden bildirim şartı..

Ev sahibi, eğer 10 yıllık kiracısını gerekçe göstermeden çıkaracak ise bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunması zorunlu oluyor.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında...