05 / 05 / 2024

kiracı için kentsel dönüşüm kredisi

kiracı için kentsel dönüşüm kredisi

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran hak sahiplerine finansal destekler sunuluyor. Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kredisi geliyor. Peki, kiracıya kentsel dönüşüm kredisi verilir mi?

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

8 milyon kiracı için harekete geçildi! Fahiş kiralara neşter vurulacak: Yeni adımlar tek tek açıklandı!

Konut kiralarında fahiş kiralara engel olunması için, kiracılara koruma kalkanı hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Fahiş kiralar için yeni formül ortaya çıktı!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı için yeni dönem resmen başlıyor. Peki kira fiyatlarındaki fahiş artışlar nasıl önlenecek? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

İzmir Gaziemir'e 275 konut için imzalar atıldı!

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri için Kentsel Dönüşüm projesi başlıyor. Proje kapsamında 275 konut ve 9 ticari ünite inşa edilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

kiracı için kentsel dönüşüm kredisi Haberi

kiracı için kentsel dönüşüm kredisi

Kiracıya kentsel dönüşüm kredisi verilir mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran hak sahiplerine finansal destekler sunuluyor. Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kredisi geliyor.


Evini yaptırmak isteyen kimseler kentsel dönüşüm kredilerine müracaat edebliyor. Peki, kiracıya kentsel dönüşüm kredisi verilir mi?


Kanunen; Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerinden ve malik olmasalar bile bu yapılarda kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak en az bir yıldır ikamet ettiği veya bunlarda işyeri bulunduğu tespit edilenlerden konutunu ve işyerini kendi imkânları ile yapmak veya edinmek isteyenlere Bakanlıkça özel hesaptan kredi verilebilir.


Kredi başvuruları ve kullandırılması

(1) Özel hesaptan kredi kullanmak isteyen hak sahiplerince, bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurulur.


(2) İl Müdürlüklerince incelenen kredi başvurularından uygun görülenler onaylanmak üzere Bakanlığa gönderilir.


(3) Onaylanan kredi karşılığında...