07 / 07 / 2024

Kiracı içindeyken ev satışı

Kiracı içindeyken ev satışı

Evde kiracı varken ev satılabilir mi? Yeni ev sahibi hangi durumlarda kiracısından evi tahliye etmesini isteyebilir? İşte kiracı içindeyken ev satışı halinde yeni ev sahibinin ve kiracının hakları...

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 

Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırı sebebiyle konutlarının gerçek kira bedelini alamadıklarını belirtirken, kimi kiracıların ev sahiplerine 'Malın değerlendi zaten kâr ettin' dediği belirtiliyor. Peki gerçekten öyle mi?

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri keyfi zam yapabilir mi?

Kiracıları sevindirecek fakat ev sahipleri için kötü haber geldi. Yüzde 25 sınırı kalkıyor ama yerine hangisi geliyor? Ev sahipleri kendi keyiflerine göre zam yapabilecekler mi?

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Kiracıların başı emlakçılarla dertte! Eski ev sahibi referansı olmayana ev yok! 

Katlanarak yükselen kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirirken şimdi de emlakçıların yeni oyunu görenleri şaşkına çevirdi. Emlakçılar, kiracılardan eski ev sahibi referansı istiyor. İşte detaylar...

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp 'Kirayı ödemiyordu' dedi! 

Antalya’da 7 yıldır yaşadıkları daireden ev sahibiyleolan sorunlar sebebiyle çıkmak zorunda kalan Salim Sağlam ve ailesi, kendilerine yeni bir ev tuttu. Aile, daha önceki evlerinde kirayı ödemedikleri belirtilerek, birkaç gün içinde evi boşaltmaları istendi. İşte detaylar... 

Kiracısından şikayetçi olan ev sahiplerine soruldu: Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı? Bakın ne yanıt geldi

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim giderek yükseliyor. Ev kiralarken ev sahiplerinin bilmesi gereken maddeler neler? Ev kiralarken neye dikkat edilmeli? Ev kiralarken hangi maddeler olmalı? Ev sahiplerine soruldu; Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı?

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Ev sahiplerine uyarı! Kiracının depozitosu mevduat hesabında tutulmak zorunda!

Konut sahiplerinin kiracılarından aldıkları depozitoyu değer kaybına uğramaması için bankada bir mevduat hesabında tutması gerekirken pek çok kişi de "Ev sahibi depozitoyu faiziyle birlikte geri verecek mi" sorusuna yanıt arıyor? İşte detaylar...

Kiracı içindeyken ev satışı Haberi

Kiracı içindeyken ev satışı

Kiracı içindeyken ev satışı!

Kiracıları en çok korkutan durumlardan biri de içinde kiracı olarak oturduğu evin satılması. Bu durumda; kiracı varken ev satılması durumunda kiracıların bazı hakları bulunuyor.


Kanuna göre sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur.


Kira Kanunu hükümlerine göre, kontratı bitmeden evin satılması halinde ev sahibinin kiracıya en geç 6 ay sonra evi boşaltması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi gerekiyor. Eğer ev sahibi bu ihtarnameyi çekmezse kira kontratı aynen devam ediyor. 


Ayrıca, konutu satın alan yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Aksi takdirde yeni ev sahibi kiracısından evi tahliye etmesini isteyemiyor.


Eğer ev sahibinin aynı belediye sınırları dahilinde başka bir evi varsa, mahkemeye yeni satın aldığı eve acil ihtiyacı olduğunu kabul...