04 / 05 / 2024

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya dair kira kontratı imzalanıyor. Peki, kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Sosyal medyada 'Gaspçı kiracı' krizi: Ev sahipleri gaspçı kiracıların ortak özelliklerini yazdı! 

Ev sahipleri sosyal medyada gaspçı kiracıların ortak özelliklerine değindi. İşte konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Kiracılı ev alacaklar dikkat: Uzayan mahkemeler, ödenmeyen kiralar... Bir daha düşünün!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların yanı sıra, kiracılı ev alanların yaşadıkları da sık sık gündeme geliyor. Peki kiracılı ev almak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından yüzde 25 kira sınırlaması yürürlüğe girerken, ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar giderilemedi. Kiracılar dikkat, ev sahibi sizi bu nedenlerden dolayı 30 günde sizi evden çıkarabilir....

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Mahkemelik kiracı, dava uzamasın diye evden çıkmak için ev sahibinden 1 milyon TL istedi!

Ev sahibi ile kiracılar arasında görülen davalarda olaylar kızışıyor. Bazı kiracılar, ev sahiplerinden tahliye için para talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur Haberi

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiğine dair yapılan sözleşmeye kira kontratı deniyor. 


Taraflar arasında önem teşkil eden kira kontratında, kira bedeline, kira süresine, demirbaş hükümlerine, kira artış oranlarına yer veriliyor. Kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. 


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli kira kontratı olarak bilinmiyor. Kİra kontratı hususunda yasada bir şekil şartı aranmıyor. Peki, kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?


Kiracı ile ev sahibi arasındaki sözleşmenin yazılı olması şartı aranmıyor.  İlgili kanun kira kontratları için bir şekil...