19 / 05 / 2024

kiracı kanunu 10 yıllık kiracı

kiracı kanunu 10 yıllık kiracı

1 Temmuz 2014 tarihi ile 10 yıllık kiracıların tahliye uygulamasının erteleme süresinin sonuna gelindi. Artık 10 yıllık kiracısı olan ev sahipleri, 3 ay öncesinden bildirimde bulunmak şartıyla kiracısını tahliye edebilecek...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ev sahibinden kiracı isyanı: 10 tane evim olsa birini bile kiraya vermeyeceğim!

Son dönemde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar sıkça gündem oluyor. Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında gerçekleşen sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Bu kapsamda kiracı kadar ev sahipleri de mağdur oluyor.

Kiracılar aman dikkat! 10 sene dolduğunda evden çıkarılabilir misiniz? SON DAKİKA ŞOKU! 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracı, kira zammı ve tahliye konularında anlaşmazlık yaşıyor. Peki kira sözleşmesinde 10 yıl tamamlandığında kiracı hangi şartlarda tahliye edilebilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

Kiracılar ve ev sahipleri, kira uyuşmazlıklarını çözmek için arabuluculuk hizmetine başvuruyorlar. 1 Eylül'den itibaren başlayan yeni arabuluculuk dönemi hızla ilerlerken, 10 günlük süreçte kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 7,651 başvuru yapıldı. Toplam başvuru sayısı ise 8,644 oldu.

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Kiracı ev sahibi ilişkisinde 10 soru 10 yanıt! Hukuki haklarınız neler?

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki kira artış anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor. Her iki tarafta ayrı soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde merak edilen 10 soru ve yanıtları...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kirasını düzenli ödeyene iyi haber!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki kira ödemeleri kanunu Borçlar Kanunu tarafından düzenleniyor. Bu kanun ise kira ödemelerini düzenli bir şekilde yapan kiracının yanında oluyor. Kanuna göre kira ödemesini düzenli bir şekilde yapan kiracı dilerse, 10 yıl boyunca evi tahliye etmeyebilir. 

kiracı kanunu 10 yıllık kiracı Haberi

kiracı kanunu 10 yıllık kiracı

Yeni borçlar kanunu 10 yıllık kiracı!

Kiracılık ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Ancak, Kanunun Uygulama Kanunu geçici 2. madde gereğince, Borçlar Kanunu'nda belirtilen 10 yıllık kiracıların tahliye uygulaması yürürlük tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelendi.


GEÇİCİ MADDE 2 – 

(1) Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanır.


1 Temmuz 2014 tarihi ile bu erteleme süresinin...