06 / 05 / 2024

kiracı nasıl güvence verir

kiracı nasıl güvence verir

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Tebernüş Kireçci vatandaşa sordu! Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?  

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ülkenin en büyük problemi haline gelen kiracı ev sahibi kavgaları gündemden hiç düşmezken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medyadan vatandaşa sordu  'Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?'

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

İstanbul'un tarih dokusu korunsaydı bugün nasıl görünürdü? O görsellere yorum yağdı!

İstanbul'un tarih dokusu korunsaydı bugün nasıl görüneceğine ilişkin görsellere sosyal medyada yorum yapdı. İşte o görseller ve gelen yorumlar...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

WhatsApp’ta istemediklerinize nasıl görünmez olursunuz? İşte yöntemler…

Whatsapp, faydalı bir mesajlaşma ve haberleşme aracı olduğu gibi, pek çok tanımadığınız kişi de sizi görebildiği için kimi zaman ekstra güvenliği zorunlu kılıyor. Peki WhatsApp’ta adınızı nasıl görünmez hale getirirsiniz? Profili daha korumalı hale getirmek için başka neler yapılabilir? İşte yanıtla

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

kiracı nasıl güvence verir Haberi

kiracı nasıl güvence verir

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Taşınmaz kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. 


Taşınmaz sahibi, kiracısından istediği oranda güvence bedeli talep edemiyor. Kiracıdan istenebilecek maksimum güvence bedeli Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Depozito olarak da ifade edilen bu bedel; en fazla üç aylık kira bedeli kadar olabiliyor.


Örneğin bir mesken kiraladığınızı ve kira bedelinizin de 800 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz sizden 2400 TL'den yüksek bir miktarda depozito bedeli talep edemeyecek. 


Depozito olarak verdiğiniz bu bedeli, kira sözleşmesinin sonunda kanunda belirtilen herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması durumunda taşınmaz sahibi tarafından kiracıya iade ediliyor.


Borçlar Kanunu:

Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç...