25 / 07 / 2024

kiracı olunan evin satışı

kiracı olunan evin satışı

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracı olduğu evi satmaya çalıştığı belirtilen bir kişi ile arkadaşı hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 5 seneden 15 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara'da 30 bin TL'lik evde 6 bin TL'ye oturan kiracı evi rehin aldı! Acil çözüm lazım...

Ankara'nın merkezinde 6 bin liraya kiraya oturan kiracı ev sahibini mağdur etti. Kira değeri 30 bin lira olan evin sahibi, kiracısının evinden çıkmadığını söyleyerek acil çözüm istedi...

Ev sahibi ile iki yıllık kira sözleşmesi yapan kiracı vicdanına yenik düştü! Yüzde 25 kira artışı az!

Geçen sene tuttuğu evin sözleşmesini iki yıllığına ve 'birinci yılın sonunda yüzde 25 zam' maddesi koyan kiracı vicdanına yenik düştü. Siz olsanız yüzde kaç zam yapardınız?

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

7 aydır kiraya verilemeyen evin kirası 21 bin TL'den 30 bin TL'ye çıktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, 7 aydır kiraya verilemeyen evin fiyatının 21 bin TL'den 30 bin TL'ye yükseltilmesi tepki çekti. İşte 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcının X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Kiracılar aman dikkat! Ev tahliye edildiği halde bunu yapmayan kira ödemeye devam edecek!

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalayan kira sözleşmesinde bazı kiracıların bile bilmediği ayrıntılar kiracıları zor duruma sokabiliyor. Bunlardan biri de tahliye edilen evin anahtarı konusu. 

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2021 Ocak'ta 1.000 TL olan evin kirası şimdi 8 bin 300 TL olacaktı! Yüzde 25 zam sınırı bir fiyasko oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili bir hesaplama yapıldı ve yüzde 25 zam sınırı olmasaydı 1.000 TL'lik evin kirası, BETAM oranı ile artırılsaydı 8.300 TL olacaktı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

kiracı olunan evin satışı Haberi

kiracı olunan evin satışı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, ev sahibi T.S. adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalıştığı iddia edilen Kadir Yıldırım ve arkadaşı Mustafa Suci hakkında, Palandöken Tapu Dairesi Müdürlüğünde görevli memurunun durumu fark edip polise ihbar etmesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, tutuklu sanıklar Yıldırım ve Suci'nin evi satmaya çalıştığı K.B. ile ev sahibi T.S'nin babası R.S'nin şikayetçi olduğu belirtildi.

İddianamede ifadesine yer verilen şikayetçi K.B, olay öncesi Suci'nin kendisini arayıp ev satma teklifinde bulunup iş yerine çağırdığını söyledi.

K.B, ifadesinde şöyle söyledi:

"Kendisini T.S olarak tanıtan kişi telefon numaramı Yıldırım'dan aldığını söyledi ve beni onunla görüştürdü. Yıldırım'ı tam olarak çıkaramadım ancak söylediği isimlerden kendisine inandım. Yıldırım telefonda bana 'Evi uygun fiyata alırsan bana da komisyon...