05 / 05 / 2024

kiracı oranı

kiracı oranı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. Rapora göre Türkiye'deki hanelerin yüzde 26' sı kiracı olarak belirlendi!

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Kiracı oranı 12 yılda yüzde 5 arttı!

Ekonomik zorluklar ve gelir dağılımındaki bozulmalar konut sahipliği oranlarını da olumsuz etkiliyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2010 yılında yüzde 22,1 olan kiracı oranı 2022 yılında yüzde 27,2'ye çıktı...

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Kiracılar ve ev sahipleri aman dikkat! Yeni zam oranına uymayanların başı yanacak! Ev sahiplerine hapis şoku!

Kiracılar ve ev sahipleri için duyuruldu. Yeni zam oranına uymayanların artık yanacak. İşte detaylar!

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak? 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracıları ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla birlikte netleşiyor. Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak?  

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Yarın Haziran ayı kira artış oranının belirlenecek olması üzerine kiracılar ve ev sahipleri kiralarına en fazla ne kadar zam yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki, Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

TEFE TÜFE Nisan 2020 kira artış oranı!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konulardan olan TEFE TÜFE Nisan 2020 kira artış oranı bugün itibariyle belli oldu. Peki TEFE TÜFE Nisan 2020 kira artış oranı ne kadar? İşte TEFE TÜFE Nisan 2020 kira artış oranı...

kiracı oranı Haberi

kiracı oranı

İlki 2006'da, ikincisi 2011'de yapılan araştırmalar, Türkiye'deki aile yapısını, bireylerin aile ortamındaki yaşam biçimlerini ve aile hayatına ilişkin değer yargılarını tespit etmek amacıyla düzenlendi. Bakanlıkça hazırlanan son çalışmayla ise bu iki araştırma karşılaştırıldı.


Bu çalışma raporuna göre, Türkiye'de hanede yaşayan kişilerin sayısı ortalama 3,6 kişi olarak belirlendi. Hanehalkı büyüklüğünün en fazla olduğu bölgeler Güneydoğu Anadolu, Ortadoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu olarak tespit edildi. 


Ülke genelinde hanelerin yüzde 70'inin çekirdek ailelerden, yüzde 18'inin dağılmış ailelerden, yüzde 12'sinin ise geniş ailelerden oluştuğu belirlenirken, Türkiye'de hanelerin yarıya yakınının apartman dairesinde oturduğu ortaya çıktı.


Rapora göre, Türkiye'deki hanelerin yüzde 26'sı kiracı, yüzde 61'inde ise oturulan konut aile fertlerinden birine ait. İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul iken, yazlık, köy evi, yayla evi gibi...