16 / 05 / 2024

kiracı tahliye hakkı

kiracı tahliye hakkı

Kira hukukunda kiracının tahliye edilebilmesi için bazı şartların oluşmuş olması gerekiyor. Bu kapsamda kiracının fesih hakkı da bulunuyor. Peki, kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

Ev sahipleri son zamanlarda kiracılarını evden çıkarabilmek için tahliye taahhütnamesi hakkında sorun çıkarıyorlar. Buna göre, kiracıların sözleşme yaparken her türlü detaylara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte haberin detayları...

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Bir kiracı en fazla kaç yıl oturabilir?

Kiracı ve ev sahiplerinin bilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Kiracı kendi hakkını ev sahibi de hem evi hem de elde edeceği gelir için kendi haklarının bilincinde olmalıdır.

Kira sözleşmesi olmayan kiracı tahliye edilebilir mi? Hukuki kiracı evden giderse ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, 1,5 yıldır evinde yaşayan ancak hukuki olarak aralarında kiracı ev sahibi ilişkisi bulunmayan kişinin tahliyesinin mümkün olup olmadığını soran okuyucusuna yanıt verdi. İşte dikkat çeken o yanıt...

kiracı tahliye hakkı Haberi

kiracı tahliye hakkı

Kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kira hukukunda kiracının tahliye edilebilmesi için bazı şartların oluşmuş olması gerekiyor. Aynı şekilde kiracı da bazı koşulların meydana gelmesi halinde kira kontratını feshetme hakkına sahip oluyor.


Örneğin, kiralanan meskende meydana gelen ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshetme hakkına sahip oluyor.


Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu

1. Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk

MADDE 304- Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


2. Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı...