04 / 07 / 2024

Kiracı tahliye yöntemleri

Kiracı tahliye yöntemleri

Taşınmaz sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için haklı şartlarının bulunması gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kiracının tahliye davası gerekçeleri nelerdir? İşte, Kiracı tahliye yolları!

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

9 maddede kiracı tahliye sebepleri! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren tahliye sebepleri açıklandı. İşte 9 maddede kiracı tahliye sebepleri...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığında tahliye taahhütnamesi ile tahliye detayları! İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasının ardından tahliye taahhütnamesi gündeme geldi. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

Mağdur ev sahibinden kiracıya yüzde 25 çıkışı: Bu sizin fırsatçılığınız  kusura bakmayın!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri sık sık mağdur olduklarını belirtiyor. Mağdur bir ev sahibi sosyal medyadan kiracılara tepki gösterdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri sosyal medyada kıyamet koparıyor: Kiracılar yüzde 25'le evimize çöktü, kurtulmak istiyoruz! 

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar basında sık sık gündem olurken, sosyal medyada da adeta ortalık yıkılıyor. Mağdur ev sahipleri arsız kiracılardan kurtulmak istediklerini belirtiyor. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Kiracı tahliye yöntemleri Haberi

Kiracı tahliye yöntemleri

Kiracı tahliye yolları!

Taraflar arasında olan anlaşmazlıklarda kiracının evi sorunsuz boşaltması için Tahliye Taahhütnamesi hazırlanıyor. Bu belgede kiracı belirtilen tarihte ve hallerde daireyi, boşaltacağının garantisini vermiş oluyor. Bu belge noterden onaylatılarak taraflara teslim ediliyor.


Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartların olması gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Taşınmaz sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için haklı şartlarının bulunması gerekiyor. 


Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren on yıllık kiracıların tahliyesi için haklı gerekçelerin olması gerekmiyor. On yıllık kiracının  tahliyesi için tek gereçe ev sahibinin üç ay öncesinden haber vermesi gerekiyor. 


Yazılı taahhüt tarihinden itibaren bir ay süre ile dava açılabiliyor.  Kiralayan taahhüt tarihinden itibaren bir ay içinde ya Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açarak veya aynı bir ay içinde icra takibi başlamasını isteyebiliyor. Kiracı...