25 / 07 / 2024

Kiracılar nasıl ev sahibi olur

Kiracılar nasıl ev sahibi olur

En büyük hayali, bir ev sahibi olmak olan kiracılara çıkış yolunu Ali Dumankaya gösterdi. Dumankaya, “Konut kredisi faizleri düşmeli. Vatandaşlar kira ve krediyi aynı anda ödememeli” önerisinde bulundu..

Memurların Ocak 2024 maaş zammı için şaşırtan hesap! Maaşlar nasıl hesaplanacak?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, memur maaş zammının ocak ayında nasıl hesaplanacağını yazdı. İşte Ahmet Kıvanç'ın o yazısı...

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Kiracılar tahttan iniyor, ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor!

Ev sahipleri ve kiracıların gündeminden düşmeyen yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz itibariyle sona eriyor. Bundan sonraki süreç heyecanla beklenirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den önemli açıklama geldi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri keyfi zam yapabilir mi?

Kiracıları sevindirecek fakat ev sahipleri için kötü haber geldi. Yüzde 25 sınırı kalkıyor ama yerine hangisi geliyor? Ev sahipleri kendi keyiflerine göre zam yapabilecekler mi?

Ev sahipleri dava yolu ile kiracılarını nasıl çıkarabilirler?

Kiracıların en büyük korkusu oturduğu evden çıkarılmak olurken ev sahipleri de hoşnut olmadıkları ve istemedikleri kiracıyı nasıl en kolay evden çıkarabileceklerine dair yöntemler arıyor.

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Mağdur ev sahibi: Bizi bezdiren kiracılar tahliye edildikten ev bulamayacak!

Kiracıyla yaşadığı sorunları sık sık dile getiren 'Mağdur Ev Sahibi', X sosyal medya hesabından "Uyap Bilgilerinde Ev Sahibiyle Mahkemelik Olan Kiracıların Vay Haline" dedi ve kiralık ev bulamayacaklarını söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar aman dikkat! Ev tahliye edildiği halde bunu yapmayan kira ödemeye devam edecek!

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalayan kira sözleşmesinde bazı kiracıların bile bilmediği ayrıntılar kiracıları zor duruma sokabiliyor. Bunlardan biri de tahliye edilen evin anahtarı konusu. 

Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez! Ne yapılmalı?

'Ev sahibi ve kiracı sorunu nasıl çözülebilir?' sorusu sık sık gündeme geliyor. Ev sahiplerini çıkarcı görmek de kiracıların sorunlarını görmezden gelmek de anlaşmazlıkları çözmez. İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Kiracılar nasıl ev sahibi olur Haberi

Kiracılar nasıl ev sahibi olur

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, dar gelirlileri ev sahibi yapacak modeli MİLLET’e anlattı.


Kirada oturan vatandaşların ev kredisi ve kirayı aynı anda ödemekte zorlandığını belirten Dumankaya, “Kiracıların kira ödediği süreçle evi alabileceği süreç arasında doğru bir köprü kurulmalı. Vatandaş kira ödemeden kendi evine geçmeli” dedi.


ARSA MALİYETLERİ YÜKSEK 


Ali Dumankaya, C ve D gelir grubundaki kişileri ev sahibi yapacak bu modelin işlerlik kazanabilmesi için şu anda yüzde 0.90 seviyesinde olan konut kredisi faizlerinin yüzde 0.50’ye inmesi gerektiğini söyledi. Dumankaya, ilk evini alacak kişilere de gelir vergisinde bazı avantajlar sağlanması gerektiğini ifade etti. Dumankaya, inşaatçılar açısından dar gelirlilere konut yapmanın önündeki en büyük engelin ise yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi.


Klasik usulle gayrimenkul finansmanı sağlamanın artık...