27 / 04 / 2024

Kiracıları ev sahibi yapacak

Kiracıları ev sahibi yapacak

CHP seçim stratejisinin merkezine orta ve dar gelirli kesimi koydu. CHP'nin seçim bildirgesine göre asgari ücret 1.500 TL olacak. Emeklilere yılda 2 maaş ikramiye verilecek.

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Evden çıkmak için 250 bin TL isteyen kiracıya şok: Davayı kaybetti, masrafları da ödeyecek! Kiracılar dikkat!

Mahkemeler de kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları ile dolup taşmış durumda. Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, dava sonucu ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kiracılar dikkat! Bu nedenlerle oturduğunuz evi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz!

Kiracı ve ev sahibi kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı üzerinden tahliye sebeplerini yazdı. İşte 9 tahliye nedeni...

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar gün geçtikçe artarak devam ediyor. İki taraf uzlaşmaya varamadığı zaman mahkeme yolu gözüküyor.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, hem kira artışı hem de tahliye ile ilgili yapılacakları ve yapılamayacakları araştırıyor. Avukat Esat Özel, X sosyal medya hesabından 4 maddelik önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kiracılar dikkat! Kiraya ara zam isteyen ev sahibi haksız...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar son iki senedir ise yıldır had safhaya kadar geldi. Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlıklar ve yaşanan sıkınıtılara yenileri daha ekleniyor. İşte haberin detayları...

Kiracıları ev sahibi yapacak Haberi

Kiracıları ev sahibi yapacak

CHP'nin seçim bildirgesine göre Batık kart borç faizinin yüzde 80’i silinecek. Esnafa vergisi kadar faizsiz kredi verilecek. AK Parti’nin ardından dün de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim vaatlerini açıkladı. Açıklanan programda ilk dikkat çeken sosyal boyutu öne çıkan sözler. Daha adaletli bir gelir dağılımının şifreleri ise yine maliye politikalarında saklı. Devletin üzerine mali yük getirmeden faizlerin silinmesi yolu ile kredi kartı affı gibi sözleri bir tarafta tutarsak CHP, orta ve dar gelirlilere yönelik refah artırmanın yolunu vergi politikaları üzerine inşa etmiş. Peki bu sözlerin mali karşılığı nedir? Bu sözler milyonları kapsayan çok geniş bir kitleye hitap etse de bütçesi toplam milli gelirin yüzde 2’sine ancak denk geliyor. Türkiye ekonomisi bugün zaten milli gelirinin yüzde 1.2’si oranında bütçe açığı veriyor....