05 / 05 / 2024

kiracının dükkanı kiraya vermesi

kiracının dükkanı kiraya vermesi

Kira sözleşmesi, konut ve çatı işyerleri kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Peki kira sözleşmesine göre, kiracı işyerini kiraya verebilir mi? Kiracının böyle bir hakkı var mı?

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Yatırımcılar dikkat! O ilimizde belediye 19 dükkanı kiraya veriyor! 2 Mart 2023’teki önemli ihaleyi sakın kaçırmayın!

Büyükşehir Belediyesi 19 dükkanı kiraya vereceğini duyurdu. İhale ise 2 Mart 2023’te gerçekleştirilecek. İşte detaylar…

Balıkesir'de belediyeden 11 adet dükkan kiraya verilecek!

Havran Belediye Başkanlığı tarafından, Balıkesir ili, Havran ilçesi, Camiikebir Mahallesi 11 adet dükkan kiraya verilecek.

İzmir'de 2 adet dükkan kiraya verilecek! Belediye'den kaçırılmayacak fırsat!

İzmir ili, , Çili ilçesi, Ahmet Taner Kışlalı ve Aydınlık Evler mahallesinde yer alan 2 farklı dükkanı ayrı ayrı kiraya verilecek.

Belediye'den dev fırsat! O ilde 64 adet dükkan kiraya verilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Mersin il, Toroslar ilçesi, Yalınayak, Esenbel, Akdeniz, Ören (Ortaköy), Karaisalı, Kazanlı mahallesinde yer alan 64 dükkanı ayrı ayrı kiraya verilecek. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Petrolleri'nden kiralık dükkan! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Ankara Söğütözü Mahallesi'nde yer alan dükkanı kiraya verecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 207 dükkanı kiraya veriyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anafartalar Çarşısı ve Ulus semtindeki toplam 207 dükkanı ihale usulü ile 3 yıl kiralayacak. İhaleye ilişkin bilgiler haberimiz de..

Bakırköy Belediyesi'nden kiralık 95 dükkan!

İstanbul İli Bakırköy Belediye Başkanlığı, Bakırköy Cevizlik Mahallesi'nde yer alan 95 dükkanı kiraya verecek.

Alişan Nişantaşı’ndaki dükkanını kapattı!

Alişan babası için Nişantaşı’nda açtığı dönerci dükkanını, mal sahibinin kiraya ekstra zam yapmak istemesinin ardından kapattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 12 dükkanı kiraya veriyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hunat alt geçitte yer alan 12 dükkanı 3 yıllığına kiralıyor.

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

kiracının dükkanı kiraya vermesi Haberi

kiracının dükkanı kiraya vermesi

Kiracı işyerini kiraya verebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut ve çatı işyerleri kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Sözleşme kapsamında kira ile ilgili esaslara, kira bedeline kiracının ve mal sahibinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kiracı işyerini kiraya verebilir mi?


Kira sözleşmesinde "başkasına kiraya veremez" diye bir madde yok ise kiracı işyerini bir başkasına kiraya verebiliyor.


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan "Kira ilişkisinin devri" hükümlerine göre, kiralama için öncelikle kiracının, kiraya verenin yazılı rızasını alması gerekiyor.


Alt kira ve kullanım hakkının devri

MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya...