20 / 05 / 2024

kiracının evi teslim etmesi süreci

kiracının evi teslim etmesi süreci

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı kiraladığı evi hangi durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlü oluyor. İşte kiracının evi teslim etmesi süreci..

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracının kaçak kullanımı sebebiyle ev sahibinin yapabileceklerini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıya açılan tahliye davasının sonuçlanması ile kiracı evi ne kadar sürede boşaltmalı? Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

Yozgatlı hayırsever Osmanpaşa Aslan'ın evi yenilendi!

Yozgat'ta donmak üzere olan köpeğe ve 6 yavrusuna sahip çıkan engelli Osmanpaşa Aslan'ın evi yenilendi. Hayvanseverler, Aslan'ın evini boyayıp eşyalarını yeniledi.

İşte John Travolta'nın evi!

Ünlü aktör ve yapımcı John Travolta'nın evi aynı zamanda bir havaalanı. Travolta'nın Florida'da bulunan malikanesinde uçaklarını park edebileceği alanı da var.

Toya Next Basın Ekspres teslim tarihi!

Toya Next Basın Ekspres teslim tarihi Mart 2019 yılı olarak belirtiliyor. Toya Next fiyatları 298 bin TL'den başlıyor...

Jerome David Salinger'ın evi rezidans oluyor!

ABD'li ünlü yazar Jerome David Salinger'ın evi, illüstratör porgramı Cartoon Studies etkinlikleri çerçevesinde sanatçı rezidansı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

kiracının evi teslim etmesi süreci Haberi

kiracının evi teslim etmesi süreci

Kiracının evi teslim etmesi süreci!

Borçlar Kanunu gereğince kiracı kiraladığı evi hangi durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlü oluyor.


Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir.


Kiracının, sözleşmenin sona ermesi hâlinde, sözleşmeye aykırı kullanmadan doğacak zararları giderme dışında, başkaca bir tazminat ödeyeceğini önceden taahhüt etmesine ilişkin anlaşmalar geçersizdir.


Kiralananın gözden geçirilmesi ve kiracıya bildirme

Kiraya veren, geri verme sırasında kiralananın durumunu gözden geçirmek ve kiracının sorumlu olduğu eksiklikleri ve ayıpları ona hemen yazılı olarak bildirmek zorundadır. 


Bu bildirim yapılmazsa, kiracı her türlü sorumluluktan kurtulur. Ancak, teslim alma sırasında olağan incelemeyle belirlenemeyecek olan eksikliklerin ve ayıpların varlığı hâlinde, kiracının sorumluluğu devam eder. 


Kiraya veren, bu tür eksiklikleri ve ayıpları belirlediğinde, kiracıya hemen yazılı olarak bildirmek...