25 / 07 / 2024

kiracının olduğu gayrimenkul haczedilebilir mi

kiracının olduğu gayrimenkul haczedilebilir mi

Borçların ödemeleri yapılmadığında ve bütün hukuki adımlarla da netice alınamadığında alacaklı, malların haciz edilmesini talep edebiliyor. Yasalar kapsamında haczedilen mallar açık artırmayla satılıyor. 

Mağdur ev sahibinden isyan: Memur kiracımız, 5 sene önce maaşının ortalama 1/4'ünü öderken şu an 1/25'ini ödüyor!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda memur kiracısının, 5 sene önce eve girdiğinde maaşının ortalama 1/4 ünü öderken şu an 1/25 ini ödediğini söyledi.

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehri açıkladı. İşte o şehirler...

Kahramanmaraş depremlerinde yeni binaların çoğu yıkıldı, İstanbul'da dönüşüm çözüm değil: İstanbul küçültülmeli!

İstanbul’da çökme riski olan 1.556 binanın olduğu belirlendi.  Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Müfit Bayram, İstanbul’un yapılaşma riski üzerine çözüm önerilerini tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Zeki Zeray: Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz!

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, "Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz" dedi.

İzmirliler dikkat! Kiraların en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler hangileri?

2014 yılında kurulan ve emlakçıların sıkça başvurduğu Endeksa platformunun güncel verilerine göre, İzmir’de kiralık konut fiyatlarının en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler belli oldu. 

1936'da İstanbul'da kiraların en pahalı ve en ucuz olduğu semtler!

1939 yılında İstanbul'da kiraların en pahalı ve en ucuz olduğu semtler tek tek açıklanmış. Peki o yılda kiraların en pahalı ve ucuz olduğu semtler hangileri?

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Kiracının 'İyi oldu, 20 binlik evde 6 bine oturuyorum' paylaşımı tepki çekti: Mağdur ev sahipleri: Ev vermemek lazım!

Bir kiracının yaptığı "Ohh iyi oldu. 20 binlik evde 6 bine oturuyorum, keriz ev sahipleri sağolsun" paylaşımı gündem oldu. Ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte o yorumlar...

Mağdur ev sahibinden kiracı tepkisi: Kiraların 20 bin TL olduğu yerde, 10 bin TL bile kira ödemiyorlar!

Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından bir kiracının yaptığı paylaşımı alıntıladı. Söz konusu paylaşımda kiracı, bir süredir kira ödemediğini belirtti. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

kiracının olduğu gayrimenkul haczedilebilir mi Haberi

kiracının olduğu gayrimenkul haczedilebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hacizli malların satış işlemlerini kaleme aldı. 

İşte Tamer Heper'in 'Hacizli malın satışı' başlıklı yazısı...

Borçların ödemeleri yapılmadığında ve bütün hukuki adımlarla da netice alınamadığında alacaklı, malların haciz edilmesini talep edebiliyor. Yasalar kapsamında haczedilen mallar açık artırmayla satılıyor. 

BAZI ŞARTLARI VAR

Haciz, kesinleşen bir takibin neticesinde, borçluya ait mal varlığından alacakların tahsil edilmesidir. Bu işlemi icra müdürlüğü gerçekleştirir. Borçlunun borcu takibin ardından kesinleştiği durumlarda, menkul ya da gayrimenkuller için haciz işlemleri uygulanır, haciz işlemi menkuller için yani taşınır mal varlığı için elinden alınarak ‘yed-i emin’ denilen müesseseye ya da kişiye teslim sureti ile yapılır. Gayrimenkul hacizleri ise gayrimenkulün tapu kaydına haciz kaydı düşülerek yapılır. Haciz, borcu giderecek kadar mala tatbik edilmeli, yasa hükmü bu şekildedir.