08 / 05 / 2024

kiracının oturduğu evin satılması durumunda kiracı hakları

kiracının oturduğu evin satılması durumunda kiracı hakları

Kiracıların karşılaştığı problemler arasında, kiralamış olduğu evin el değiştirmesi de yer alıyor. Böyle bir durumda, kira hukukuna göre kiracının oturduğu ev satılırsa ne olur? İşte yanıtı...

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

Kocaeli'de akrabasından satın aldığı evin başkasına satıldığını öğrenen ev sahibi gerçek ev sahibinin kapıya dayanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Simge Sağın 7.5 milyon TL'lik evinin manzarasıyla büyüledi!

Şarkıcı Simge Sağın, Göksu Evleri’nde orman manzaralı çatı dubleksi evinden ayrılarak, Galata'da ilk görüşte aşık olduğu deniz manzaralı, dubleks daireye taşındı. 20 bin kira ödeyen Sağın'ın oturduğu evin fiyatı 7.5 milyon TL. 

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

Kiracısının olduğu eve baltayla saldıran ev sahibi: Tekrar yapacağım!

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

kiracının oturduğu evin satılması durumunda kiracı hakları Haberi

kiracının oturduğu evin satılması durumunda kiracı hakları

Kiracının oturduğu ev satılırsa ne olur?

Bir gayrimenkul kiraladığınızı ancak, söz konusu gayrimenkulün satıldığını farz edelim. Bu durumda, kira hukukuna göre, kiracının hakları nelerdir? Kiracı evde oturmaya hangi şartlarda devam edebilir?


Bilindiği üzere, mal sahiplerinin kiraya konu olan gayrimenkule ihtiyacı olması halinde, kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. Ancak, tahliye mal sahibinin ihtiyacının olduğunu kanıtlaması şartı ile söz konusu oluyor.


Kiralanmış ev el değiştirirse..

Peki ev el değiştirirse kiracı ya ne olacak? Kira oturulan konutun sahibinin el değiştirmesi halinde, bu kez de yeni ev sahibinin ihtiyacının olması ve bu ihtiyaç durumunu kanıtlaması durumunda, kiracının tahliyesi talep ediliyor.


1 ay içerisinde ihtarname çekilmemesi halinde kontrat yenilenmiş sayılıyor.





Işıl Seren...