29 / 04 / 2024

kiracısı olduğum dükkan satıldı

kiracısı olduğum dükkan satıldı

Taşınmazın kiraya verilmesi, mal sahibi isterse taşınmazı satabiliyor. Peki, siz de bir dükkan kiraladıysanız ve "Dükkan sahibim dükkanı sattı ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e yapılan arazi satışı iddialarıyla ilgili '' Acemi olduğum bir dönemdi'' diyerek açıklama yaptı. 

Ünlü yönetmen kiracısı ile mahkemelik oldu! Kira artışı yeterli değil!

Ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek İstanbul'un en işlek yerlerinden birisi olan Beyoğlu Cezayir sokakta bulunan dubleks dükkanını kiraya verdiği Arkeoloji Sanat Yayınları işletmecileri ile mahkemelik oldu.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Asuman Krause kiracısıyla davalık oldu! İşte Etiler'deki evi için istediği bedel!

Eski manken ve sunucu Asuman Krause, kiracısıyla davalık oldu! İşte Asuman Krause''nin Etiler'deki evi için istediği kira bedeli...

Belediyeden tripleks dükkan!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'de yer alan tripleks dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu dükkanın satış ihalesi 20 Aralık'ta yapılacak.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Kiracısının olduğu eve baltayla saldıran ev sahibi: Tekrar yapacağım!

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

Deniz GYO'nun Etimesgut'taki 26 adet dükkanın değeri belli oldu!

Deniz GYO'nun Ankara Etimesgut'taki 26 adet dükkanın nihai değeri 16 milyon 900 bin TL oldu. Söz konusu taşınmazın KDV dahil nihai değeri 19 milyon 942 bin TL oldu. 

kiracısı olduğum dükkan satıldı Haberi

kiracısı olduğum dükkan satıldı

Dükkan sahibim dükkanı sattı ne yapmalıyım?

Mesken ve dükkan kiralamalarında kiracı ile mal sahibinin hakları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen mal sahibi kiracısını ancak haklı gerekçeler olması halinde çıkarabiliyor.


Taşınmazın kiraya verilmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi istediği zaman kiraya verdiği taşınmazı satışa çıkarabiliyor. Peki, siz de bir dükkan kiraladıysanız ve "Dükkan sahibim dükkanı sattı ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Taşınmazın satılması halinde kira sözleşmesinin yeni tarafı, taşınmazın yeni maliki oluyor. Yeni dükkan sahibi de bu dükkana ihtiyacı olması halinde kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Kanunen kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...