02 / 05 / 2024

kiracıyken evin satılması

kiracıyken evin satılması

Gayrimenkul kira hukuku gereğince taşınmaz malın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur? "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi! 19,15 TL'den ucuza dolar satılmasın! Aradaki fark açılsın!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz talebini azaltmak için yeni hamlede bulundu. 19,15 TL'den ucuza dolar satılmasın! Aradaki fark açılsın!

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Tarihi geçmiş ürünün zincir markette indirimli satılmasına tepki yağdı

Zincir marketler uyguladıkları fiyat politikası ile uzun süredir gündemde. Son olarak tarihi geçmiş bir ürünün rafta yer alması ve indirimli satılması tüketicileri isyan ettirdi.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebini reddetti.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

kiracıyken evin satılması Haberi

kiracıyken evin satılması

Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Ev sahibi istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemediği gibi, kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor.


Ancak taşınmazın kiraya verilmesi, satılmasına engel teşkil etmiyor. Peki, "Kiracıyım ev sahibi evi satıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İçinde kiracı varken evin satılması durumunda, kiracının tahliyesi ancak yeni ev sahibinin ihtiyacı doğrultusunda söz konusu olabiliyor.


Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda altı ay öncesinden bildirimde bulunmak şartı ile kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor. Böyle bir bildirimin gelmemesi durumunda kiracı oturmaya devam edebiliyor. 


Yeni malikin...