07 / 05 / 2024

kiraladığım ev ayıplı çıktı

kiraladığım ev ayıplı çıktı

Mesken ihtiyacınız için bir ev kiraladığınızı ancak kiraladığınız evin ayıplı çıktığını düşünelim. Bu durumda, kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur? Ayıplı evde mal sahibinin sorumluluğu nedir?

Dolar mı, ev mi?

Son zamanlarda milyonlarca yatırımcı dolara yönelmeye başladı. Dolar yatırımcılarının sayısı her geçen gün artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından 'dolar mı ev mi?'' diye sordu. 

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

'Uyanın ve işinize bakın' diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gözdesi dolar kurunun Mart ayında ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar önümüzdeki ay ne kadar olacak? İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...

4A, 4B, 4C emekli maaş farkları hesaplara yattı mı? Temmuz ayı emekli maaş farkları hangi gün yatar?

Temmuz ayı emekli maaş farklarının hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, 2023 Temmuz emekli maaş zamları hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Ev almak isteyen vatandaşlar, fiyatlarda gerileme olup olmayacağını merak ediyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

kiraladığım ev ayıplı çıktı Haberi

kiraladığım ev ayıplı çıktı

Kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur?

Mesken ihtiyacınız için bir ev kiraladığınızı ancak kiraladığınız evin ayıplı çıktığını düşünelim. Bu durumda, kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur? Ayıplı evde mal sahibinin sorumluluğu nedir?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. 


Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez. Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.


Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih

Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.


Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması...