05 / 05 / 2024

kiralanan evin el değiştirması durumunda ne olur

kiralanan evin el değiştirması durumunda ne olur

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor. Peki, kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Turiste kiralanan evin vergisi ödenecek! Bakan Ersoy resmen açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasaya ilişkin, “Bu düzenleme olmazsa olmaz. Çok ciddi gelir sağlayıp vergi ödememek olabilir mi? Vergilerini tabii ki ödeyecekler. Güvenlik zafiyeti de vardı. Her gece kimin kaldığını bildirecekler” dedi.

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Hande Erçel Murat Dalkılıç'ın kirasına ortak oldu!

Güzel oyuncu Hande Erçel, 3 senedir beraber olduğu sevgilisi Murat Dalkılıç’ın maddi sıkıntı yaşamasıyla oturdukları evin kirasına ortak oldu...

Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Gayrimenkulün kiraya verilmesi, taşınmazın satılmasına engel bir durum yaratmıyor. Kiralanan bir taşınmazın sahibi, satış sonrası değişebiliyor. Peki, kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur?

Mesken ihtiyacınız için bir ev kiraladığınızı ancak kiraladığınız evin ayıplı çıktığını düşünelim. Bu durumda, kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur? Ayıplı evde mal sahibinin sorumluluğu nedir?

Keçiören Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık tarihi ev!

Keçiören Belediye Başkanlığı, Keçiören Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi bağ evini 3 yıllığına kiralıyor. Kültürel-sosyal amaçlı açılması ve işletilmesi koşuluyla kiralanan evin ihalesi 9 Nisan'da yapılacak.

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

Kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor. Peki, kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Kiralanan evin ayıplı çıkması!

Kiralama ilişkilerinde ev sahibi ve kiracı karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip olur. Peki kiralanan evin ayıplı çıkması halinde mal sahibinin sorumluluğu ne olur? Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk nedir?

Kiracı iken evin satılması!

Kiracı iken evin satılması durumunda yeni ev sahibi, kiracıyı evden çıkarabilir mi? Kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir? İşte kira hukukunda yeni ev sahibi ve kiracı hakları...

Evin haczedilmesi 2014!

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Kiralanan evin vergisi!

Kendi oturduğunuz konuttan başka bir meskeniniz daha olduğunu ve bu meskeni kiraya verdiğinizi farz edelim. Bu durumda devlete kiralanan evin vergisi için bir ödeme yapmanız gerekiyor. İşte kira gelir vergisi...

kiralanan evin el değiştirması durumunda ne olur Haberi

kiralanan evin el değiştirması durumunda ne olur

Kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor.


Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması durumunda meydana gelen koşullar Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor;


a. Kiralananın el değiştirmesi

MADDE 310- Sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur. Kamulaştırmaya ilişkin hükümler saklıdır.


b. Üçüncü kişinin sınırlı ayni hak sahibi olması

MADDE 311- Sözleşmenin kurulmasından sonra üçüncü bir kişi, kiralanan üzerinde kiracının hakkını etkileyen bir ayni hak sahibi olursa, kiralananın el değiştirmesiyle ilgili hükümler kıyas yoluyla uygulanır.


c. Tapu siciline şerh

MADDE 312- Taşınmaz kiralarında, sözleşmeyle kiracının kiracılık hakkının tapu siciline...