22 / 11 / 2024
fuzul

Kiralanan evin vergisi

Kiralanan evin vergisi

Kendi oturduğunuz konuttan başka bir meskeniniz daha olduğunu ve bu meskeni kiraya verdiğinizi farz edelim. Bu durumda devlete kiralanan evin vergisi için bir ödeme yapmanız gerekiyor. İşte kira gelir vergisi...

O ilde evin fiyatı yıllık emlak vergisinin 16 bin katı! Devlet kaç yılda evinizi geri alıyor? 

İzmir Özdere'de bir evin emlak vergisi yıllara göre hesaplandı. 16 milyon TL'ye satılan evin değeri, yıllık emlak vergisinin yaklaşık 16 bin katı olduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Turiste kiralanan evin vergisi ödenecek! Bakan Ersoy resmen açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasaya ilişkin, “Bu düzenleme olmazsa olmaz. Çok ciddi gelir sağlayıp vergi ödememek olabilir mi? Vergilerini tabii ki ödeyecekler. Güvenlik zafiyeti de vardı. Her gece kimin kaldığını bildirecekler” dedi.

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Evin var derdin var: Değerli Konut Vergisi!

7 Aralık 2019 tarih ve 30971 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7194 sayılı Kanun ile hayatımıza giren vergilerden bir tanesi de Değerli Konut Vergisi...

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Satılan evin vergisi çıkar mı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin Taş, bugünkü köşesinde "Evimi sattım vergi çıkar mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar...

Kiraya verilen evin emlak vergisi var mı?

Meydan Gazetesi'nin yazarlarından Dr. Mehmet Bulut bugünkü yazısında hangi durumlarda emlak vergisi ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Dr. Mehmet Bulut'un o yazısı...

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Evini kiraya vererek gelir elden kimseler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira vergisine tabi tutuluyor. Peki, TOKİ'den alınan evin kira vergisinde taksitlere uygulanan zam gider sayılır mı?

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Kiralanan evin vergisi Haberi

Kiralanan evin vergisi

Kiralanan evin vergisi!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin her yıl elde ettikleri kira geliri için devlete belli bir oranda vergi ödemeleri gerekiyor. Kiralanan evin vergisi ile ilgili hususlar, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanuna göre, her yıl kira geliri için bir istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstünde kira geliri elde edenler 12 aylık kira gelirinden yaklaşık 1 aylığını vergi olarak ödüyor.


Bu sene ödenecek kira gelirleri için istisna sınırı 3.000 TL olarak belirlendi. 3.000 TL ve altı kira gelirine sahip kişilerin beyanda bulunmalarına gerek olmayıp, vergiden muaf tutulacaklardır. Ancak 3.000 TL'den fazla kira geliri elde edenlerin bu durumu vergi dairesine beyan etmeleri gerekiyor.


Kira geliri vergisi hesaplamalarında kullanılan yöntem ve oranlar, Gelir Vergisi Kanunu'nda 103 ve 104. maddede şu şekilde sıralanıyor;


Madde...