13 / 05 / 2024

kiralanan taşınmaz el değiştirirse ne olur

kiralanan taşınmaz el değiştirirse ne olur

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Silifke Belediyesi'nin taşınmaz satışı meclis gündeminde!

Silifke Belediyesi'nin yaptığı bir taşınmaz satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Taşınmaz ticaretine kolaylık!

Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce, KDV mükellefi olmayanlardan alınarak satılan ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmazların tesliminde matrah, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olacak...

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi tarafından kiralanan taşınmaz TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi tarafından kiralanan bir taşınmaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya iletti.

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır?

Kiraya veren, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır? Tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi şartları!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden önce bildirimde bulunarak çıkabiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi şartları nelerdir? Taşınmaz nasıl tahliye edilir?

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Mülkiyeti Devlete ait olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Bu tür alanların yönetimi ve tasarruf işlemleri devlet tarafından gerçekleşiyor. Peki, kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi!

Ev sahibi, kiraya verdiği taşınmaz malının tahliyesini ancak, haklı nedenlerin söz konusu olması halinde isteyebiliyor. Tahliye davası bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi...

Ziraat Bankası Personeli Vakfı'ndan satılık 8 taşınmaz!

Ziraat Bankası Personeli Vakfı, portföyünde yer alan özel konumdaki gayrimenkulleri ihaleye çıkarmaya kararı aldı. Ankara, Aydın, İçel ve Balıkesir olmak üzere dört ilde yer alan sekiz taşınmaz, satılmak üzere ihale edilecek

Samsun'da icradan 2 milyon 241 bin TL'ye 5 taşınmaz!

Sakarya 3. İcra Müdürlüğü, Samsun İli, Arifiye İlçesi, Arifiye Köyü, Gödemen, Ayvalık, Karakamış, Andal ve Yorgalar Mevkiinde bulunan 5 taşınmazı satışa sunuyor

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazını satmak üzere ihale açtı!

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazı için 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesisi, Eskişehir Büyükşehir, İstanbul Pendik Belediyesi,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü akaryakıt istasyonu, fındık bahçesi, satmak üzere ihale açtı  

kiralanan taşınmaz el değiştirirse ne olur Haberi

kiralanan taşınmaz el değiştirirse ne olur

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor.


Sözleşmenin kurulmasından sonra üçüncü bir kişi, kiralanan üzerinde kiracının hakkını etkileyen bir ayni hak sahibi olursa, kiralananın el değiştirmesiyle ilgili hükümler kıyas yoluyla uygulanıyor.


Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur? Kiracı ne zaman ve hangi koşullarda tahliye edilebilir?


Kiralananı sonradan edinen kişi; Onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Bunun için edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra dava açabiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden...