25 / 07 / 2024

kiralarda vergi uygulaması

kiralarda vergi uygulaması

Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında ise tutara bakılmaksızın kira geliri elde edenlerin vergiye tabi olduğu şeklinde yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

Tapu işlemlerinde gerçek değerlerin altında bulunan beyanlar mercek altına alınacak ve boş duran konutlar için ek vergi uygulaması getirilebileceği kaydedildi.

Boş evlere gelecek vergi uygulamasına büyük tepki! En ucuz ev kirası 50 bin TL olur!

Yeni torba yasada, doğalgaz faturalarında "gelire göre ödeme" planlandığı ve boş konutlara da ek verginin gündeme gelmesiyle tepkiler de çığ gibi büyümeye başladı.

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

​​​​​​​Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası piyasalarda panik yarattı. Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer, “Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı” dedi. İşte o açıklamalar ve vatandaşın tepkisi…

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konut kira artışlarında yüzde 25 sınırını kaldırmaya hazırlanan hükümetin vergi artırmanın yolunu aradığını belirtti ve kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa yoksulluğun artacağını söyledi. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira uygulaması kaldırılmalı mı, devam etmeli mi? Bakın vatandaş ne cevap verdi?

Kiralarda fahiş artışların önüne geçmek için uygulamaya alınan yüzde 25 kira artış uygulaması Temmuz'da sona erecek. Peki yüzde 25 artış uygulaması kaldırılmalı mı, devam etmeli mi? Bakın vatandaş ne cevap verdi...

Birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulaması kolay değil!

Birden fazla konutu olanlara ek vergi X sosyal medya hesabından birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulamasını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

Milyonlarca vatandaşa müjde! Türkiye'de vergi sisteminde yeni dönem başlıyor!

Tüm vergi mükelleflerini kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat hizmet verebilen "Türkiye Dijital Vergi asistanı" uygulaması 2022 yılından itibaren devreye alınacak.

Vergi mükellefleri için mücbir sebep sona erdi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu 'varlık barışı'nda sıfır vergi fırsatı!

Yeni varlık barışı uygulamasında diğerlerinden farklı olarak varlıklarını yurt dışından getirenlerin, bunlar nedeniyle herhangi bir vergi ödemesi gerekmeyecek.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

kiralarda vergi uygulaması Haberi

kiralarda vergi uygulaması

Maliye Bakanlığı tarafından Kasım 2018 döneminden itibaren başlatılan uygulama ile aylık kira geliri 500 TL ve üzerinde olanlar için kira tahsilatlarını banka veya posta ve telgraf teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle almak zorunluluğu getirilmişti. Bakanlık tarafından getirilen kira belgelendirme zorunluluğuyla 50 TL olan kira gelirleri dahil bankaya yatırılacak.

İlk Düzenleme Daha Adil Hale Getirildi

Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında ise tutara bakılmaksızın kira geliri elde edenlerin vergiye tabi olduğu şeklinde yeni düzenleme yürürlüğe girdi. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun bu uygulamayla günlük kiralıklar başta olmak üzere kısa süreli kiralamaların da vergiye tabi olacağını belirterek, böylelikle ilk düzenlemenin şimdi çok daha adil bir hale getirildiğini...