04 / 05 / 2024

kiraların süresinin dolması

kiraların süresinin dolması

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında kira sözleşmeleri ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Babadan oğula geçen kira sözleşmesi 10 yıl dolduğunda feshedilir mi? İşte cevabı..

Ev sahipleri fahiş kiraların sorumlusu değil!

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında sular durulmazken, mağdur ev sahipleri sık sık sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyor. Bir ev sahibi fahiş kiraların sebebine değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama yapan uygulamalara yönelik getirilen yeni kural ve düzenlemelerin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesiyle kısa zamanlı kiraya verilen evlerin normal kiralamaya döneceğine dikkat çeken sektör temsilcileri kiraların düşeceğini söyledi.

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını söyledi.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

TOKİ 2021 indirim kampanyasının süresi uzayacak mı?

TOKİ'nin 21 Nisan'da başlattığı indirim kampanyası 28 Mayıs'ta sona eriyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru süresinin uzayıp uzamayacağını merak ediyor. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

kiraların süresinin dolması Haberi

kiraların süresinin dolması

İşyerimde kiracım vardı, uzun seneler kiracım olarak kaldı. 2010'da işlerini oğluna devretti ve ben 2010'da oğlu ile yeni sözleşme yaptım. Bana tahliye taahhüdünde de bulunmuştu ama üzerinden uzun zaman geçti. Şimdi ben kiracıyı 10 yılını doldurduğu için çıkarabilecek miyim? Babasının sözleşme yaptığı dönem geçerli kabul edilecek mi? 


Okuyucum bir vatandaş ile kira sözleşmesi yapmış, bu sözleşmede kiracı baba. Derken 2010 yılında babanın sözleşmesi fesholmuş. Artık yeni bir kiracı var. Her ne kadar eski kiracı ile yeni kiracı arasında baba-evlat ilişkisi varsa da bu söylemde böyle. Hukuki açıdan iki ayrı kişi var. Dolayısı ile artık babanın sözleşmesi son bulmuş, onunla ilgili süreler söz konusu değil. Oğlu ile yeni bir ilişki kurulmuş ve onun da kira ilişkisinin başlangıcı 2010 yani dört sene...