09 / 05 / 2024

kiralayanın zapta karşı tekeffül borcu

kiralayanın zapta karşı tekeffül borcu

Kiralama işleminde kiralayan; varsa kiraya konu olan malın ayıplarından dolayı tefekkül borcuna sahip oluyor. Peki hangi durumlarda kiralayanın ayıba karşı tekeffül borcu bulunuyor? İşte yanıtı...

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Kiracının gayrimenkul sahibine karşı sorumlulukları nelerdir?

Mülk sahipleri ile kiracıların birbirlerine karşı bir dizi yasal ve ahlaki sorumluğu bulunuyor. Peki bu sorumluklar neler? İşte detaylar...

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Mevduat faizleri borsaya rakip olma yolunda! Yatırımcıların kafası karıştı! Faizler daha da yükselebilir

Geçtiğimiz sene mevduatta bekleyen yatırımcılar, borsa yükselişe geçince tercihini değiştirmeye başladı. Özellikle son yılda borsada kar eden yatırımcıların kafası karıştı. 

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın!

Altın uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının gümüşün yılı olacağını söyleyerek altını sollayacağının sinyallerini verdi. Yatırımcıların kafası karıştı. Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselecek? Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın...

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar...

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.

kiralayanın zapta karşı tekeffül borcu Haberi

kiralayanın zapta karşı tekeffül borcu

Kiralayanın ayıba karşı tekeffül borcu!

Kiralayanın yükümlülükleri arasında, kiraya konu olan maldaki ayıba karşı tekeffül borcu da yer alıyor. Söz konusu sorumluluklar kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu ve kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk olmak üzere 2 başlık altında toplanıyor.


Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu

1. Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk

MADDE 304- Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


2. Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini...